TP-Link Archer AX12 vs AX53

MrIronstone

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Selamlar herkese arkadaşlar.

Ben evimde şu an halihazırda 50Mbps Download'ı olan bir internet kullanıyorum İzmir'de yaşadığım için. Modemim çok eskiden kalan Türk Telekom'un verdiği sararmış TD-W9970 modeli. Zamanında Wi-Fi'ı bozulduğu için yanına router almıştım o da yine TP-Link'in TL-WR840n modeli. Son zamanlarda inanılmaz durmalar yaşıyorum internet ile ilgili.

Yani durmadan kastım full çekiyor Wi-Fi ve yine de telefonumdan internet kullanamıyorum, bilgisayarda kablolu şekilde hiç sorun yaşamama rağmen. Ben de ileriye dönük yeni bir router almak istiyorum. Evime fiber gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Süreki olarak bununla ilgili Türk Telekom'a imza toplayıp gönderiyoruz ve BTK'ya şikayetler yapıyorum ama ne zaman geliyor hiç bilmiyorum.

İnternetten biraz araştırdığımda WI-FI6 yani AX destekli en uygun cihazı TP-Link Archer AX12 olarak gördüm 1080 lira civarında. Aslında benim işimi görür diye düşünüyorum. Evdeki herkesin elindeki telefon WI-FI6 destekliyor bu yüzden acaba bir bin lira daha verip 2000 lira civarındaki AX53'ü mü alsam diye düşünüyorum. AX12 1500MBPS (1200MBPS 5GHz + 300Mbps 2.4GHz), AX53 3000MBPS (2400MBPS 5GHz + 600Mbps 2.4GHz). Gerçi IPhone'lar kendi aralarında zaten AirDrop kullanıyor birbirine Wi-Fi 6 ile bağlanıyor. Ne yapsam bilemedim arkadaşlar. Öneriniz nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben TD-9970 V3 modemimin yanına Xiaomi AX3000t aldım ve OpenWrt kurdum o şekilde kullanıyorum önceden Wi-Fi extender olmadan arka odalarda internet çekmezdi ama şimdi Wi-Fi extender olmadan cihaz full çekiyor ve 1080p de takılmadan video izleyebiliyorum.
OpenWrt'yi kurduktan sonra Wi-Fi ayarlarından ülkeyi Panama olarak ayarla sinyal gücünü en fazla yayan ülke o haberin olsun.
Ben bu videoyu izleyerek kurdum çok kolaydı ama vpn kısmını yapmadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler QoS ve MU-MIMO özellikleri var mı acaba bu Router'da? Detaylarında bulamadım da

Çok teşekkürlerrr. Siparişi vermiştim dün, umarım en kısa zamanda gelir. Benim merak ettiğim şey şu, OpenWrt kurduktan sonra reset tuşuna uzun süre basınca cihaz fabrika ayarlarına dönüyor mu? Yani garantiyi etkileyen bir şey yok değil mi?

Reset attığında OpenWrt yazılımında kalıyor diye biliyorum hiç denemedim ama zaten stock yazılıma dönme yöntemi de mevcut o da çok kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Hocam selamlar, sizin diğer mesajlarınızı inceledim sanırsam bufferbloat sorununu çözmek için kurmuşsunuz. Elime ulaştı bugün router, standart şekilde hemen çalışmaya başladı çok güzel şekilde. Ben de zapret, bufferbloat ve adblock için kullanmak istiyorum openWrt'yi. Attığınız video rusçaydı. Önerdiğiniz ingilizce video var mı acaba?

Ne yazık ki bu şekilde İngilizce bir video bulamadım o yüzden bende bu video ile yaptım OpenWrt kurulumu için gerekli adımlara o videoyu İngilizce alt yazı ile bakarak yapabilirsin otoçeviriden bakarak yaptım gayet yeterliydi 6:35'e olan kısmına kadar yap gerisi gereksiz VPN kurmayı falan anlatıyor benim 30dk mı aldı bütün işlemler videodaki Çin versiyonu stock Firmware'yi kuruyor sen RD23 yani ınternational olanı kuracaksın bu arada Wi-Fi ayarlarındaki ülke kısmını Panama yap en yüksek sinyalı o şekilde alırsın ayrıca Wi-Fi band genişliği ayarını yapmayı unutma ilki 40 diğer 160 MHz olacak şekilde ayarla ve her 2 Wi-Fi'de AX modunda olsun.
Buradan stock Firmware linklerini bulabilirsin ilk önce routerı modeme bağla ve kur ama kesinlikle güncellemelerini açma ya da güncelleme kurduktan sonra buraya sürüm numarasını SS olarak at sana yardımcı olayım diğer alacak arkadaşlar içinde kılavuz niteliğinde olur.

Kutudan çıkan version: 1.0.31 Stable version. 1.0.90 güncellemesi var diyo ama yapmadım

Kutudan çıkan version: 1.0.31 stable version. 1.0.90 güncellemesi var diyor ama yapmadım.

Güzel yapma bu linkteki güncellemeyi manuel olarak yap ve attığım xmir patcherı indir ve OpenWrt selectordaki linkten factory ve sysupgrade dosyalarını indir xmir patcherı dosyaya çıkart ve sonu ubi ile biten factory dosyayı xmir patcherın içindeki firimware dosyasına at sonra da üstte attığım ya da bu videoyu takip et.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…