TP-Link Archer AX12 vs AX53

Benim hali hazırdaki modemimin arayüzü 192.168.1.1 olduğu için herhalde, router'ın OpenWrt arayüzüne giremiyorum

Benim hali hazırdaki modemimin arayüzü 192.168.1.1 olduğu için herhalde, Router'ın OpenWrt arayüzüne giremiyorum.

Eğer OpenWrt'yi kurduysan kabloyu WAN'dan çıkart ve lana tak ve wana bunu yapana kadar modemini bağlama burada routerın IP değişimini anlatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modemin ip adresini 192.168.2.1 yapınca girebildim. Wifi ayarlarını yaptım. Wifi’da sıkıntı yok ama lan ile bagli masaüstü laptobumda sorunlar yaşıyorum

Sorunu şimdi anladım. OpenWRT öncesi WAN ya da LAN farketmiyor. Xiaominin yazılımı hangisinden modemden geldiğini anlayıp onu wan port olarak sayıyor. Ama OpenWRT sonrası sadece sarj portuna en yakın olan ethernet soketi WAN oluyor ve modemden geleni oraya takmak lazım.

Sorunu şimdi anladım. OpenWrt öncesi WAN'ya da lan fark etmiyor. Xiaomi'nin yazılımı hangisinden modemden geldiğini anlayıp onu WAN port olarak sayıyor. Ama OpenWrt sonrası sadece şarj portuna en yakın olan Ethernet soketi WAN oluyor ve modemden geleni oraya takmak lazım.

Evet güç kablosunun en yakınındaki WAN portu onu söylemeyi unutmuşum.

Çok teşekkür ederim yardımların için. SQM ayarladım ama güzel Bufferbloat sonuçları elde edemedim onun haricinde Zapret ve Adblock kurdum şimdilik işimi görüyor

Çok teşekkür ederim yardımların için. SQM ayarladım ama güzel Bufferbloat sonuçları elde edemedim onun haricinde zapret ve AdBlock kurdum şimdilik işimi görüyor.

SQM ayarını deneyerek bulman gerekiyor herkeste farklı ayar gerektiriyor benim 75/10 Mbit internetim var SQM ayarını 65/9 yaptım anca o zaman a+ bufferbload skoru elde edebildim bu arada AdBlock olarak AdGuard kurabilirsin sanırım şu an en iyi çalışanı o.

benim de internetim 50/10 normalde ama modem arayüzünden görünen 42/10. Bufferbloat testinde normalde D alıyorum, SQM'de 35/5 yapmama rağmen yine D almaya devam ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı