TP-Link Archer BE230 nasıldır?

ArmindoBrumaa

Hectopat
Makaleler
1
Turkcell Superonline 1000 Mbps internetimi daha stabil hale getirmek ve QoS ayarından faydalanmak için bu Router'ı sipariş etmeyi düşünüyorum. Nasıldır? Kurulumu esnasında nelere dikkat etmeliyim? DMZ ayarı vs. yapmalı mıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.

OpenWRT artısı nedir Superonline için? Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teknik detaylara pek hakim değilim.
Superonline sansürlü ve kısıtlayıcı bir internet olduğu için OpenWRT yazılımıyla router içinden cihaza Zapret gibi sansür aşıcı programlar yükleyip evin tüm ağını Discord ya da yasaklı siteler gibi sitelere girilebilir hale getirebilirsiniz ve tabii ki daha detaylı ve ince ayarlar var OpenWRT'de.

Turkcell Superonline 1000 Mbps internetimi daha stabil hale getirmek ve QoS ayarından faydalanmak için bu Router'ı sipariş etmeyi düşünüyorum. Nasıldır? Kurulumu esnasında nelere dikkat etmeliyim? DMZ ayarı vs. yapmalı mıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.

1 Gbps internet için Mercusys MR90X alıp OpenWrt kurup SQM paketi ile birlikte kullanmanı öneririm anca böyle bir cihazla verim alırsın çünkü işlemci olarak filogic 830 işlemcisi mevcut.

Superonline sansürlü ve kısıtlayıcı bir internet olduğu için OpenWRT yazılımıyla router içinden cihaza Zapret gibi sansür aşıcı programlar yükleyip evin tüm ağını Discord ya da yasaklı siteler gibi sitelere girilebilir hale getirebilirsiniz ve tabii ki daha detaylı ve ince ayarlar var OpenWRT'de.
Benim için sansür vb. konular çok mühim değil. İnternet bağlantımı daha stabil hale getirmek, QoS ile olası ping sorunlarının önüne geçmek istediğim için TP-Link Archer BE230 modelini düşündüm. BE230'u bilgisayarımda kablolu şekilde kullanacağım ve bu yüzden satın almayı düşünüyorum. Yine de bütün bu kriterlere rağmen BE230 benim için yetersiz mi olur? Öte yandan Superonline 1000 MBPS kullanıcısıyım, eğer bir önemi varsa bunu da yazmış olayım.

Cihazı Kasım indirimlerinde iken aldım. TTNET GigaFiber ile servis sağlayıcımın verdiği router yerine kullanıyorum. İlk izlenimlerim fiyatına göre performansı, bağlantı kalitesi olumlu diyebilirim. Fakat mobil uygulamasını beğenmedim. Eskiden Keenetic router kullanıyordum. Onun mobil uygulaması çok daha stabil ve profesyonelce yapılmış gibiydi. Hele evden dışarıda iseniz uygulamadan routera giriş yapmaya çalışırsanız çoğu ayarı zaten yapamacağınız gibi bazen kasma donmalarla kullanamaz hale geliyorsunuz. Aynı ağda evde iken kasma donma olmadan ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Acilen mobil uygulamaya el atılmalı. Bir de TP-Link accountunu router arayüzünden her girdiğimde tekrar bağlamak zorunda kalıyorum. Bence dışarıdaki donma kasma ve bağlantı sorunu da bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Keenetic'te bir kere hesabınızı tanımlayıp routerı uygulamanıza eklerseniz siz tekrar o cihazı uygulamadan silene kadar tek tıkla cihazın ayarlamalarını anlık durumunu görebiliyorsunuz. Bu saydığım sorunlar dışında fiyatına göre Wi-Fi 7 destekliyor oluşu, MLO teknolojisi, 2.5GB Ethernet portları, kablo ile (CAT-6) bağladığım PC'de 3-4ms ping, 935-940 Mb/s indirme, 55-57 Mb/s yükleme hızlarına çıkabiliyor oluşu(araştırmalarım sonucu genel Gigabit fiber bağlantıları hemen hemen bu değerlerde), Bufferbloat testinde A+ alıyor, bu kablosuz bağlantıda bile Gigabit internetin maksimum hızını routerın yakınlarındaysanız ve aynı zamanda bağlantığınız cihazınızın Wi-Fi hızı destekliyorsa alabiliyor olmanız(Wi-Fi ile bağlandığımda ortalama ping 6-7 ms arasında değişiyor. İndirme ve yükleme hızları da kabloluyla hemen hemen aynı. Tabii ki de bağlantı yaptığınız cihazın Wi-Fi teknolojisi minimum Wi-Fi 6E ise bu durum geçerli. Diğer türlü maksimum cihazınızının desteklediği hızları alabilirsiniz) bence tercih edilmeye değer kılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı