Rehber TP-Link Archer C5v QoS ve Bufferbloat ayarı

Normal ayar yapılmamış buffetbloat testi.

ayar yapmadan test.png

Modem arayüzüne giriş yapın ardından QoS sekmesini açın. Şekillendirme grubuna girip grup 01 etkinleştirin. İnternet hızınıza göre indirme ve yükleme değeri girin.

1.png

Yine QoS sekmesinden sınıflandırma sekmesine girin. Sınıflandırma modunu IP bazlı yapın. Akış sınıflandırma altında yeni ekle sekmesinden yeni bir değer ekleyin.
Sınıf adına 1 yazın durumu etkin yapın sınıflandırma kriterini IP bazlı yapın bilgisayarınızın IP adresini yazın şekillendirme grubunu 01 yapın.

2.png

Son olarak kaydedip modeminizi kapatıp açın. İşlem bu kadar. Ben Archer C5v ile güzel değerler elde ettim. Umarım işinizi görür.

Bu ayarlardan sonra buffetbloat testi:

ayar sonrası test.png

Merhaba hocam aynı modeme sahibim internet hızım 500/50 500 için hız limiti sizce kaç olmalı netim A ama A+ ya geçmek istiyorum fifa gibi oyunlar için

330ms'den 4'e... Çok teşekkür ederim.

1 günde usb adaptörüm bozuldu :(. Yıl olmuş 2024 windows dünyasında wifi kullanmak bile eziyet.
PCIE X1 adaptör aldım eskisine kıyasla çok daha iyi fakat bazen yarım saat civarı ping drop giriyor bu modem kronik sorunlu. Bir çok forumda belirtilmiş. Üstelik ağa bağlı tüm cihazları da günde birkaç defa atıyor. Telekomdan modem değişimi talep etsem yanlış arıza kaydı ücretini koyup bakmazlar diye düşünüyorum.

TP-Link Archer VX1800v modem için nasıl bir ayar yapılmalı?

waveform.com adlı siteden yaptığım testte aldığım sonuçlar:
Unloaded 13 ms
Download Active +59 ms
Upload Active +69 ms

Başka bir arkadaş da sormuş aşağıdaki linkten:

TP-Link Archer VX1800v modem için nasıl bir ayar yapılmalı?

waveform.com adlı siteden yaptığım testte aldığım sonuçlar:
Unloaded 13 ms.
Download active +59 ms.
Upload active +69 ms.

Başka bir arkadaş da sormuş aşağıdaki linkten:

Bana bu ayar lazım bu modemde eğer böyle bir ayar yapılamıyorsa iade edeceğim.

Burada anlatılanın aynısını bire bir yaptım ama ne hızım sınırlandı ne de latency düştü, sonuç aynı. Sebebi nedir acaba, yardım edebilecek var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    310 KB · Görüntüleme: 79
  • Ekran görüntüsü 2024-11-24 104624.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-24 104624.png
    273,3 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran görüntüsü 2024-11-24 104959.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-24 104959.png
    620,1 KB · Görüntüleme: 82

Technopat Haberler

Geri