TP-Link Archer modem fiber internet ile kullanılır mı?

lordserci

Kilopat
Yer
İstanbul/Ümraniye
Daha fazla  
Meslek
Cnc Makina Operatörü
Merhaba, iki gün önce Türk Telekom alt yapısı ile evime 1000MBPS fiber internet bağlattım. Türk Telekom'un verdiği modem vasat durumda internet hızını tam olarak alamıyorum. Halihazırda kullanmakta olduğum TP-Link Archer VX1800v modemi kullanmak istiyorum fakat WAN kablosunu taktığım zaman internet erişimi sağlanamıyor, ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
WAN kablosu modemden laptopa takılan kablo değil değil mi o lan kablosu oluyor? Laptop mu gerçi belirtmemişsiniz. Aynı şeymiş iki kablo da. Arıza neyse ISS'ye söyleyin bence.

Son düzenleme:
Archer VX1800v modemin arayüzüne Türk Telekom üzerinden aldığınız PPPoE kullanıcı adı ve şifrenizi girdiniz mi? Girmiş olmanıza rağmen bağlanamıyorsa ISS'ye arıza bildirimi yapın.

Kullanıcı adı ve şifrem elimde mevcut Türk Telekom kendi verdiği modeminde aynı kullanıcı adı ve şifrem ile sıkıntı olmadan kullanabiliyorum Türk Telekom kullanmayı zorunlu kıldığı için Mac koruması koymuş TP-Link Archer modemimin MAC adresini değiştirmem gerekiyor ama nasıl değiştireceğimi bilmiyorum.

Kullanıcı adı ve şifrem elimde mevcut Türk Telekom kendi verdiği modeminde aynı kullanıcı adı ve şifrem ile sıkıntı olmadan kullanabiliyorum Türk Telekom kullanmayı zorunlu kıldığı için Mac koruması koymuş TP-Link Archer modemimin MAC adresini değiştirmem gerekiyor ama nasıl değiştireceğimi bilmiyorum.

Zorunlu mu?😳 ne saçma iş öyle yahu! TP-Link bilir mi acaba onlara sor nasıl değiştircez diye.

Kulağa ne kadar saçma gelsede zorunlu Türk Telekom başka bir modem kullanmaya izin vermiyor GPON'dan gelen Ethernet kablosunu başka bir modemin WAN portuna bağladığında internet erişimini kesiyor o yüzden TP-Link modemin MAC adresini değiştirmem gerekiyor bilen birisi yok sanırım.

Kulağa ne kadar saçma gelsede zorunlu Türk Telekom başka bir modem kullanmaya izin vermiyor GPON'dan gelen Ethernet kablosunu başka bir modemin WAN portuna bağladığında internet erişimini kesiyor o yüzden TP-Link modemin MAC adresini değiştirmem gerekiyor bilen birisi yok sanırım.

MAC adresi gerekmiyor artık diye biliyorum farklı bir modem kullanabilirsin modem kurulum kısmını atar mısın?

Yeni modeminiz MAC adresi klon özelliğini destekliyorsa eski modeminizin MAC adresini yeni modeminize yapıştırarak sorunu çözebilirsiniz.

Bazı yardımcı olabilecek kaynaklar;

Technopat Haberler

Geri
Yukarı