TP-Link Archer VR300 vs Tenda V1200

akarhal

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Ev içerisinde kullanmak üzere satın alma aşamasında iki modem arasında kaldım("TP-Link Archer VR300 vs TENDA V1200"). Ayırdığım bütçe 350-400 TL arasındadır. Şuan için 2.4 Ghz olarak kullanacağım ama ilerleyen günlerde 5Ghz kullanıma geçmeyi düşünüyorum. Modem 7/24 aktif olarak çalışacak ve 1 uydu alıcı, 2 notebook, 2 telefon sürekli olarak interneti kullanacak. Online oyun oynamayı düşünmüyorum. Genel anlamda wifi ve tek ethernet portu özelliğinden faydalanacağım 110 m2 bir evde en yüksek performansı göstereni seçmek öncelik tercihim olacaktır.

Birde tenda üzerinde ip-tv ayarı mevcut görünüyor. Tivibu vb. bir ip tv aboneliğim olduğunda bu özellik ne gibi işime yarayabilir? Yada olmazsa da olur bir özellik midir? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bütçeyi 50₺ arttırabilirseniz Keenetic Extra DSL öneririm. Fiyatına göre bence rakipsiz.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Gerçekten özellikleri çok iyi seviyede. Önerinizi önceliklerim arasına aldım. Peki bu 2 modem arasında kalmış olsaydınız hangisi tercihiniz olurdu. Performans, Kalite, Servis açısından.

Merhaba,
Henüz alım yapmadım. Arkadaş "Keenetic Extra DSL" önermişti özellikleri gerçekten iyi ama tek kötü yanı beyaz olması sanırım. Beyaz modemler zamanla sararmaya başlıyor ve çok kötü görünüyorlar. Birde modemlerde ki ip tv özelliğine takıldım birazda onu araştırıyorum.
Araştırmalarım ve öneriler neticesinde aşağıdaki "Keenetic Extra DSL" ürününü almaya karar verdim. Ürünü alıp, kurup inceledikten sonra görüşlerimi sizlerle paylaşırım.

"Keenetic Extra DSL" ürününü almış bulunmaktayım. Aşağıda kısaca arada kalan arkadaşlar için görüşlerimi yazıyorum.

Dış Görünüm
Modem görüntü açısından genel olarak güzel kutu çok büyük değil ev dekorasyonunu çok bozup sırıtmıyor. Sadece antenleri çok yöne hareket edebildiği için biraz sallanıyor sanki çok oynasak yalama olacakmış gibi duruyor. Değişebilir antenler (sök, tak) olsa belki daha iyi olurdu.

Wifi - İnternet Hızı
Modem gerçekten binanızın desteklediği alabildiği tüm hızı aktarıp sorunsuzca kullanmanızı sağlıyor. Wifi çekimine ait aşağıda ev (100 mt2) krokisini paylaştım. Wifi seviyesi bence ortalama seviyede fiyatına göre iyi en azından. 5.4 Ghz sadece 1 odada çalışıyorken 2.4 Ghz tüm odalarda sorunsuz çekiyor. Otomatik bant geçişleri de çok başarılı internette kopma yaşamadan cihazın mesafesine göre otomatik ilgili banda geçiriyor.

Modem Arayüzü
En keyifli yanı modem arayüzünü kullanmak gerçekten çok başarılı bir arayüz ve çokça seçenek sunmuşlar. Eklenti desteği ile özellik yelpazesini genişletip azaltabiliyorsunuz. Sayfalar arasında gayet hızlı bir şekilde gezinip kayıt işlemlerini yapabiliyorsunuz. Yaklaşık 2 saat kurcalayıp hemen hemen tüm arayüze az çok hakim oldum. Mobil uygulaması da basit ve kullanışlı ev dışında da internete müdahale edip durumları görmek güzel oluyor.

Isınma, Usb Medya Sunucusu ve Kopma Problemi
Modemi çok zorladım ama genel olarak ısınma durumu gayet normal görünüyor. Sadece bir durumda modemi biraz zora soktum. 1 tb lık karışık veriler içeren usb 5400 RPM hdd yi takıp medya sunucusu olarak ayarladıktan sonra medya klasörlerini belirtmeden root dizinden itibaren medyaları (resim, video vb) ayarladım. Medya dosyalarını bulmak için bir tarama başlattı ve yaklaşık 1 gün sürdükten sonra başarısız hatası verdi. Bu sırada modem arayüzünü yine takılmadan kullanabildim ancak cihaz ısısı normalin 1 tık üstü kadar daha yükseldi. O sırada modem tarama işlemlerini yaparken 1-2 kez internette kopma yaşadım ama sorun ondan mıdır bu konuda tam emin değilim. Çok fazla özelliği kullanıp aynı anda bir çok işlemi yapmaya kalksam bile genel olarak modem cpu değerleri %60 civarında geziniyordu.

Sonuç
Modem bence alınabilir. Fiyatı belki 1 tık daha ucuz olabilirdi. Local networkte veri aktarımları için Gigabit portu olmaması kötü gibi görünebilir ama modeme yakın mesafede 5ghz üzerinden aktarım hızı fazlasıyla işinizi görecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı