TP-Link AX1800 Wi-Fi bağlantısında internet yavaşlıyor veya kopuyor

SYNDIKAT

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. TTNET altyapısında farklı bir firma kullanıyorum. TP-Link AX1800 beyaz antensiz modemi kullanıyorum. Sorun şu ki kablolu bağlantıda herhangi bir sorun yaşamazken Wi-Fi ile bağlanınca zaman zaman internet ya aşırı yavaşlıyor ya da kopuyor. Modemin yakınında olmama rağmen bu yaşanıyor. Hiçbir şeye girmiyor. Bunu gün içerisinde birkaç kere yapıyor. Kablo ile bu sorunu yaşamıyorum. Evde bulunan telefonlar ve tabletlerde bu sorun yaşanıyor.

Selamlar. TTNET altyapısında farklı bir firma kullanıyorum. TP-Link AX1800 beyaz antensiz modemi kullanıyorum. Sorun şu ki kablolu bağlantıda herhangi bir sorun yaşamazken Wi-Fi ile bağlanınca zaman zaman internet ya aşırı yavaşlıyor ya da kopuyor. Modemin yakınında olmama rağmen bu yaşanıyor. Hiçbir şeye girmiyor. Bunu gün içerisinde birkaç kere yapıyor. Kablo ile bu sorunu yaşamıyorum. Evde bulunan telefonlar ve tabletlerde bu sorun yaşanıyor.

Modem arayüzünden Wi-Fi kanalını değiştirmeyi deneyin. Bu arada 2.4 GHz ile mi yoksa 5 GHz ile mi bağlısın?

Yukarıdaki @Einstein in mesajında yazanları uygulayın.
Deneyin ve hız olarak yetiyor ise 2.4 kullanmayı tercih edin. Daha stabildir ve tüm cihazlarla uyumludur. 5G bazı cijazlarda uyumlu çalışmaz.

Önce ikisi de açıktı fakat sonradan sadece 2.4 GHz'yi kullanmaya başladım. Kanalları ara ara kontrol edip boş olana geçirdim ama sorun düzelmedi.

2.4 GHz ve 5 GHz ayrı ayrı olarak mı gözüküyor?

5 GHz ile yaşamadım fakat çekim alanı çok az olduğu için onu kullanmıyorum.

Anladım. İsterseniz 2.4 GHz için 11 ya da 13 kanalını deneyin. 5 GHz için 36 kanalını deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı