TP-Link cpe 710 menzili nasıl artırılır?

113151

Kilopat
Ürün bugün elime ulaştı ama menzil 20 km kadar sağladığı yazıyor ama bu şekilde sağlıyor diye aldım 20 değil evin içerisine zor sağlıyor ayarlamaları yaptım erişim noktası olarak kullanıyorum. Bu şekilde olmasını beklemiyordum. Bir de sadece 5 GHz bandında kullanılabiliyor bu şekilde nasıl menzil arttırılır?

çünkü o cihaz dış cephe :) bu tip cihazlar diğer ap ler gibi her bir tarafa wifi vermekten ziyade çanağın gösterdiği istikamete wifi verirler.
Ayrıca bu cihazlar wifi dağıtımından ziyade çift alınarak uzak mesafelere interneti kablosuz olarak eriştirmek için kullanılır. mesela senin evin ile ailenin evinin arasında 500 metre var. iki ev arasına fiber kablo çekip, onlara uygun sfp portlu switch/router kullanmaktansa, karşılıklı çatılarınıza bunlardan koyar ve birbiri ile konuşturursunuz.

senin dediğini, ben mecbur kaldığım için şunun eski bir versiyonu ile denedim. 5g bandından 200 250 metreye gigabit gelen hızdan 20-30 mbps verebildi telefona. ama karşısına aynı çanaktan koydum aşağıya istediğim hızı verdi...

çünkü o cihaz dış cephe :) bu tip cihazlar diğer ap ler gibi her bir tarafa wifi vermekten ziyade çanağın gösterdiği istikamete wifi verirler.
Ayrıca bu cihazlar wifi dağıtımından ziyade çift alınarak uzak mesafelere interneti kablosuz olarak eriştirmek için kullanılır. mesela senin evin ile ailenin evinin arasında 500 metre var. iki ev arasına fiber kablo çekip, onlara uygun sfp portlu switch/router kullanmaktansa, karşılıklı çatılarınıza bunlardan koyar ve birbiri ile konuşturursunuz.

senin dediğini, ben mecbur kaldığım için şunun eski bir versiyonu ile denedim. 5g bandından 200 250 metreye gigabit gelen hızdan 20-30 mbps verebildi telefona. ama karşısına aynı çanaktan koydum aşağıya istediğim hızı verdi...
Hocam bir durum soracaktım, bende olur mu diye? Komşumdan internet almak istiyorum. Komşumun balkonu ile benim balkonum arası yaklaşık 20-30 metre civarıdır. Karşılıklı değil. Benim sol tarafımda kalıyor. Tenda OS3 cihaz aldım tek. Elimde Tenda AC8 1200 cihaz da var. Bir tane daha AC8 alacaktım, fakat outdoor alıp daha stabil bağlantı sağlarım diye düşündüm. Şimdi bu mesafe için bir tane daha OS3 almak maliyetli olacak. Onun balkonuna OS3 kurup, ondaki interneti kablosuz alıp, bana kablosuz göndermek istiyorum. Yani OS3 repeater olarak ayarlayacağım. Fakat gördüm ki bu cihazlar AC8 gibi çalışmıyor. Yani daha doğrusu repeater modları yüksek çekim gücünde değil. Komşumun modemi dış kapı girişine yakın ve balkona kablo götürmesi çirkin olacak. OS3 cihazı kendi evime client olarak mı kurayım? Komşuma AC8 cihazı repeater olarak kursam mı daha iyi olur? Ona gittiğimde fazla uğraşmadan kurulumu yapıp çıkmak lazım. Ne önerirsiniz?
Resimdeki modlar var cihazda. Kendi evimde deneme yapmaya çalıştım. AC8 ya da telefonumu 5ghz internet router gibi gösterip, reapeter denedim. Fakat performans vermedi. Fakat komşunun evinde ki fiber modem gibi deneyemedim açıkçası. Outdoor düşünmemin nedeni, duvar gibi engel sayısını minimize etmekti.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-02-27-09-10-16-869_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2024-02-27-09-10-16-869_com.brave.browser.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı