TP-Link Deco cihazlarda hız düşük ve kapsama alanı dar

TavukDoner58

Hectopat
Merhaba ailemle birlikte 4 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. Elimde TP-Link Deco E4 (2-pack) cihaz setim var ve 100 Mbps altyapı varken 3. kata kadar 50 70 hız alıyordum.
Cihaz konumlandırmam ise modem en aşağı katta bir odada ve ilk cihazım tamamen onun yanında 2. cihaz ise bir üst katta konumlandırılıyordu. Ardından Turkcell 1000 Mbps altyapı geldi ve yüksek hız almak istediğimden TP-Link Deco S7 (3-pack) cihaz setini satın aldım. E4 sistemini tamamen kaldırıp S7 sistemini kurdum. Konumlandırma değişmeden tamamen aynı olarak kurulumunu gerçekleştirdim ve S7 cihazlar kırmızı LED uyarısı veriyor ve internet bağlantısı oluşmuyordu. S7 ile E4'ü birlikte kullandığımda kapsama alanı problemi bir nevi düzeldi fakat aldığım hız hiçbir şekilde düzelmedi. 90 Mbps hızın üstüne çıkamadım hangi katta olduğum fark etmeksizin. E4 kapsama alanı 370 M.2 S7 ise 520 M.2 olarak gözüküyor ve TP-Link servisini arayıp anlattığımda bana daha yakın konumlandırmanız lazım, model yükseltince daha hızlı veya daha iyi kapsama alanı sağlamıyor denildi nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı