TP-Link Deco E4 düşük hız sorun

emtyylc22

Picopat
Daha fazla  
Türk Telekom 200Mbps fiber internet kullanıyorum. Modemin bulunduğu odadayken tam verim 200 Mbps alıyorum ancak diğer odalarda düşük hızdan öte direkt bağlantı sorunu yaşıyorum. Bu soruna çözüm olması adına TP-Link Deco E4 2'li modelini aldım. Birini kabloyla modeme bağladım birini de başka bir odaya taktım. Doğrudan modeme bağlı olan cihaza bağlanınca maksimum 90 Mbps alabiliyorum diğer eşleştirdiğim modelde ise en fazla 30 Mbps alabiliyorum. Bu değerleri almam normal mi yoksa cihazlarda bir sorun mu var çözemedim.

Modemin Wi-Fi'si kapalı mı? Modemin Ethernet portu hangi hızı destekliyor.

Yok hocam modemin Wi-Fi'sini kapatınca otomatik Ethernet de kapanıyor. Modem TP-Link Archer C5v. Arkada 5 tane Ethernet girişi var hepsinin hızı aynı mı farklı mı bilmiyorum.

Bende Deco S7 var ben modemin Wi-Fi'si kapalı şekilde kullanıyorum.
Modeminizin Ethernet portları 1000 Mbps'yi destekliyor kablo CAT 6 mı acaba?
Modemin arayüzünden Wi-Fi'yi kapatınca Ethernet'in kapanması ilginç.

Bende Deco S7 var ben modemin Wi-Fi'si kapalı şekilde kullanıyorum.
Modeminizin Ethernet portları 1000 Mbps'yi destekliyor kablo CAT 6 mı acaba?
Modemin arayüzünden Wi-Fi'yi kapatınca Ethernet'in kapanması ilginç.

Hocam kabloyu bilmiyorum açıkçası mesh sisteminin yanında çıkan kabloyu kullandım. Bazı yerlerde modemlerdeki lan girişlerinin hızları farklı diye yazılar okudum.

Hocam kabloyu bilmiyorum açıkçası mesh sisteminin yanında çıkan kabloyu kullandım. Bazı yerlerde modemlerdeki lan girişlerinin hızları farklı diye yazılar okudum.

2. ünitenin yerini 1. üniteye yaklaştırmanız gerekecek büyük ihtimal, uygulama üzerinden nasıl görünüyor bağlantı sinyal kaliteniz.

2. ünitenin yerini 1. üniteye yaklaştırmanız gerekecek büyük ihtimal, uygulama üzerinden nasıl görünüyor bağlantı sinyal kaliteniz.

Orta hocam da sorun 2. ünitenin verdiği hız değil. Doğrudan modeme kabloyla bağlı olan ünitenin 100 vermesi sıkıntı. Modeme bağlanınca 200 alıyorum bu yarı yarıya olan düşüşe anlam veremedim.

Dosya Ekleri

• IMG_0357.jpeg
    IMG_0357.jpeg
    181,2 KB · Görüntüleme: 5
Orta hocam da sorun 2. ünitenin verdiği hız değil. Doğrudan modeme kabloyla bağlı olan ünitenin 100 vermesi sıkıntı. Modeme bağlanınca 200 alıyorum bu yarı yarıya olan düşüşe anlam veremedim.

Büyük ihtimal kablodan diye düşünüyorum, Ethernet portunu değiştirip deneyin bir de olmazsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı