TP-Link deco E4 mesh hız düşüklüğü

Daha fazla  
Meslek
Doktor
Merhaba. Müstakil 2 katlı bir evde oturduğumuz için evin çoğu yerinde mevcut modem yeterli kablosuz çekim gücü sağlamıyordu ve bunun sonucunda 2'li TP-Link deco E4 mesh ürününden alarak eve kurdum. Ancak şu an internet hızım 100 megabit(eve gelen genellikle 85 megabit civarı oluyor) olmasına rağmen mesh sisteme bağlı kablolu ve kablosuz cihazlarda 25-30 megabit civarı bir hız ölçümü alıyorum. Telefonu modeme bağlayarak ölçüm yaptığımda ise 60 megabit civarı bir hız ölçümü yaptım. Bu cihazın herhangi bir ayarı mı vardır? Neden böyle bir hız düşüklüğü yaşıyorum? Sistemi ilk kurduğum gün hız ölçümü yaptığımda maksimum hızı alıyordum aslında. Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.

Birisi düşük çıkmasının sebebi 2.4GHz bandının bağlanmasından öteki ise 5GHz'den dolayı.

Seçeneklerde o var aslında. 2.4 GHz ve 5 GHz, yalnızca 2.4 GHz ve yalnızca 5 GHz diye 3 seçenek var. Şu an default olarak 2.4 GHz ve 5 GHz seçeneği aktif. Onu yalnızca 5 GHz yapsam hız artar mı? Çünkü dediğim gibi 100 mgbit hıza sahip internetim varken şu mesh Wi-Fi sistemi kurduğumdan beri kablolu kablosuz tüm cihazlarda 30-35 mgbit hız alıyorum. Kablosuz cihazlarımı Mesh'in Wi-Fi'si yerine modemin Wi-Fi'sine bağladığım zaman 60-65 mgbit hız görüyorum. Cihazların yaydığı internette bir sorun var yani.

Ana sorunu anladım. Çift deco rooter ile internete bağlanıyorum ben. Ev iki katlı olduğu için sistemin ana cihaz olarak seçtiği deco aşağı katta olan. Aşağıdaki cihaz kablo ile internete bağlı olarak görünüyor ve ona yakın yerde internet hız ölçümü yaptığımda maksimum hızı alıyor olarak görünüyorum. Ama Deco'nun uygulamasından baktığımda yukarıdaki rooter da kablo ile bağlı olmasına rağmen interneti aşağıdaki Rooter'dan Wi-Fi ile alıyor olarak görünüyor. O da parazitlenme sebebiyle ancak 30 mgbit kadarını dağıtabiliyor olarak görünüyor. Bunu düzeltme şansım var mı? Yukarıdaki cihaz da gayet kablo ile internete bağlı çünkü. Onun da interneti kablodan almasını sağlayamaz mıyım?

Son düzenleme:
Seçeneklerde o var aslında. 2.4 GHz ve 5 GHz, yalnızca 2.4 GHz ve yalnızca 5 GHz diye 3 seçenek var. Şu an default olarak 2.4 GHz ve 5 GHz seçeneği aktif. Onu yalnızca 5 GHz yapsam hız artar mı? Çünkü dediğim gibi 100 mgbit hıza sahip internetim varken şu mesh Wi-Fi sistemi kurduğumdan beri kablolu kablosuz tüm cihazlarda 30-35 mgbit hız alıyorum. Kablosuz cihazlarımı Mesh'in Wi-Fi'si yerine modemin Wi-Fi'sine bağladığım zaman 60-65 mgbit hız görüyorum. Cihazların yaydığı internette bir sorun var yani.

Ana sorunu anladım. Çift deco rooter ile internete bağlanıyorum ben. Ev iki katlı olduğu için sistemin ana cihaz olarak seçtiği deco aşağı katta olan. Aşağıdaki cihaz kablo ile internete bağlı olarak görünüyor ve ona yakın yerde internet hız ölçümü yaptığımda maksimum hızı alıyor olarak görünüyorum. Ama Deco'nun uygulamasından baktığımda yukarıdaki rooter da kablo ile bağlı olmasına rağmen interneti aşağıdaki Rooter'dan Wi-Fi ile alıyor olarak görünüyor. O da parazitlenme sebebiyle ancak 30 mgbit kadarını dağıtabiliyor olarak görünüyor. Bunu düzeltme şansım var mı? Yukarıdaki cihaz da gayet kablo ile internete bağlı çünkü. Onun da interneti kablodan almasını sağlayamaz mıyım?
Ben de de Deco da aynı problemler çıktı. Altığıma pişman olmak üzereyim. 100 mgps fiber giriş ana modemden 101 mpps yanındaki ana Deco da 98 mbps odadaki Deco da 34 mbps a düşüyor. Ayarlarla oynadım olmuyor.. Bu kadar para vermeyin Mesh lere adam gibi kablo çekip router takın bitsin işiniz. Medyada mesh sistemini övenler bunu test etmeden yani bilmeden konuşup duruyorlar!!! ayıp ...

Bendeki Deco M4 de aynı problemler var. Aldığıma pişman olmak üzereyim. 100 mgps fiber giriş ana modemden 101 mbps yanındaki ana Deco da 98 mbps odadaki Deco da 34 mbps a düşüyor. Yukarı odada yaptığım ölçümlerde: ana modem/routerın gücü, bitişiğindeki Deco nun gücünden daha iyi! cihazlar hemen ana modem ile eşleşiyor! Ayarlamaya çalıştım ayar yok. Bozuk olma ihtimalleri çok yüksek. Deco lar üretim hatalı olabilir. Sonuç olarak: sakın bu kadar para vermeyin Mesh lere sakın. Henüz övüldükleri kadar iyi değiller veya Tp link Deco almayın. Adam gibi kablo çekip router takın bitsin işiniz. Medyada mesh sistemini övenler bunu test etmeden yani "bilmeden" konuşup duruyorlarmış!!! ayıp ...

Son düzenleme:
Hocam merhaba. Ben de Deco E4 kullanıyorum. 1000 Mbps GigaFiber'i 90 küsur Mbps ile dağıtıyor. Bayağı uğraştım ama çözümünü bulamadım. 867 Mbps'ye kadar desteklediği iddia ediliyor ama ne hikmetse o hızları hiç ama hiç göremedim.

Merhaba,
Bende bugün (2025/07/12) kurulum yaptım, Kablonet Fiber 1000/100 mbit tarifem var. Kendi modemim 850mbit hız alırken, (Ana deco) kablo ile bağlı TPlink Mesh max 95mbit hız veriyor. 5G seçsemde aynı hızı alıyorum. Epey uğraştım çözemedim sanırım bu cihazın kapasitesi bu, can sıkıcı bir durum.

Hocam merhaba. Ben de Deco E4 kullanıyorum. 1000 Mbps GigaFiber'i 90 küsur Mbps ile dağıtıyor. Bayağı uğraştım ama çözümünü bulamadım. 867 Mbps'ye kadar desteklediği iddia ediliyor ama ne hikmetse o hızları hiç ama hiç göremedim.

Aynı problemi, bire bir aynı şekilde yaşıyorum, araştırmak için oturdum bilgisayarın başına, sizin mesajınızı gördüm. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı