TP-Link Deco vs Easy mesh özellikli TP-Link router

Bamesa

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Evimde 500Mbit internet bağlı ancak modem salonda bulunuyor. Bilgisayarın kurulu olduğu oda da telefon ile 200Mbit'e kadar hız alabiliyorum ancak bilgisayar ile bağlantımda 30Mbit hızı geçemiyorum. MSI Gaming Edge B550 Wi-Fi anakartımın kendi Wi-Fi özelliği ile bağlanarak bu hızı aldım.

Bu konuya bir çözüm bulmalıyım, ana modemimde easy mesh modu bulunuyor, bu sebepten dolayı easy mesh modu bulunan bir router alarak bilgisayarın yanına koymayı düşündüm ancak mesh sistemlere pek hakim değilim. Böyle bir durumda o Router'dan Ethernet ile de PC'yi bağlamam mümkün olur mu? TP-Link Archer BE220 veya TP-Link Archer AX53 modelleri arasından kaldım. Veya bunların yerine TP-Link Deco mu almamı önerirsiniz?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev büyükse kesinlikle Deco öneririm. Evimde normalde modem çevresi dışında internet çekmiyordu 3'lü Deco X60 aldım. Şu an modemin verdiği 100Mbit'i evin her yerinde sabit alıyorum. Ev 2 katlı bu arada.

Eğer senin için sadece PC önemli ise Mercusys ME60X veya ME70X alabilirsin.
Router hakkında bir tecrübem yok maalesef.

Merhaba. EasyMesh destekli herhangi bir cihazı alabilirsiniz, mümkünse onu da ana modeme kabloyla bağlarsınız. Yeni router ile bilgisayarı bağlayarak sistemi tamamlayabilirsiniz, hem odanızdaki WiFi kalitesi artar hem de tek kabloyla bilgisayarınızla router’ı bağlamış olursunuz.

Bu arada ana modeminiz neydi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı