TP-Link Extender İnternet Hızı

AslanOnbir

Kilopat
Benim internet hızım normalde 50 70 MBPS arası bir hıza sahip. Modem uzak kaldığı için TP-Link Extender aldık ama onun sağladığı internette 2MBPS. Ben bunu nasıl çözerim ayarı felan var mı?

-Modeme biraz daha yakın bir konuma konumlandırın.
-Tether uygulaması konum konusunda size yardımcı olabilir.
-Farklı kanalları deneyin.

Benim internet hızım normalde 50 70 Mbps arası bir hıza sahip. Modem uzak kaldığı için TP-Link extender aldık ama onun sağladığı internette 2Mbps. Ben bunu nasıl çözerim ayarı falan var mı?

Wi-Fi sinyalini arttırma odaklı cihazlar pek verimli olmuyor. Konumlandırmayı çok iyi yapsan bile %30-%40 hız kaybı olur. Zamanında bende dediğin cihazı kullandım onun dışında birkaç tane daha sinyal arttırıcı kullandım hepsi aynı. En son TP-Link'in interneti modemden ev elektrik hattına veren bir model buldum sinyal arttırıcıdan biraz daha pahalı ama kayıp %10'u geçmiyor konumlama derdi yok evde prizin olduğu her yerde çalışıyor. Almayı düşünürsen link falan atabilirim.

Üstadım elbette menzil genişletici cihazlarda belli oranlarda kayıp olur. Ama 50-70 mbps'den 2mbps'e düşüş normal değil. Örneğin benim şahsi kullanımımda 35'ten 25'e yani yaklaşık 3'te 1'lik bir kayıp söz konusu.

Bende %30 %40 arası kayıp olur dedim zaten. 2Mbps hıza normal demedim. En iyi konumlandırmada o kadar kayıp oluru kastetmiştim.

Bir bakayım iyi olabilir. Link atar mısın ?

Bir bakayım iyi olabilir. Link atar mısın ?

Buyur dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…