TP-Link TL-WN727N sinyal sorunu

ghostlead98

Hectopat
TP-Link TL-WN727N 150M wireless adaptörüm var. Yan komşunun kablosuz ağı varmış. Nasıl bağlanıcam dedim? Wireless adaptörü al dedi, biz de aldık. Baktık sinyal vasat ve hep böyle. Adam gibi bağlanamadım o modeme. Sonra folyo aldım, folyolu kartonun önüne anteni koydum, sinyal %13, çok nadiren de %26. Sonra da antenin pozisyonunu bozmadığım halde sinyal düşüyor %2'lere kadar. Antensiz bi de bu alet. Daha alternatif bir yolu var mı sinyali yükseltmede? Sinyal düşünce delirtiyor beni :D Bu arada başka bir adaptör almıştım, antenliydi, sanırım 757N, tam kesin değil. Sinyal gitmişti, hep uğraştım olmadı. Aldım aleti dolaba fırlattım, parçalara ayırdım. Sonra pişman oldum. En azından işimi görüyordu. 5 ay sonrada bu aleti aldım.

Başka nedeni var mı bu sinyal güçlendirmenin? En azından %40 olsun bu sinyal, ona da razıyım. Bağlandığım modemin frekans türü 802.11n.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 adet yöntemi var.
1 Komşun modemi farklı yerlere koyarak sinyalleri yakalamaya çalışacaksın. Modemin bulunduğu yer yarım metre bile değişse sinyallere çok etkisi olacaktır.
2 Sen kablosuz adaptörünü farklı pozisyonlarda deneyeceksin. Mümkünse farklı odalarda.

Verdiğin modelde zaten bir anten olduğu gözüküyor. Doğru modeli verdiğinden emin misin? Sinyalin düşmesinde birçok etken olabilir. Aynı frekansta yayın yapan bir başka kablosuz ağ, sinyalin arasında yer alan duvarlar, sonradan konulan eşyalar ve en önemlisi, yayın yapan modemin düşük dBi antenlere sahip olması.

Eğer gerçekten anten takılabilir TP-Link TL-WN722N kullanıyorsan ve anteni sökülebiliyorsa antenini söküp 5 dBi anten takabilirsin ona. Alternatif olarak komşunun modemine bak ve olmadı komşuna daha iyi çeken bir modem ver :) Nasıl olsa internetlerini kullanıyorsun.

Son olarak alıcının sürücüsünü de güncellemeyi unutma. Sürümüne göre güncel sürücüyü indir:

https://www.technopat.net/forum/ag-donanimlari/7069-tp-link-tl-wn722n-v1-surucusu.html

https://www.technopat.net/forum/ag-donanimlari/7068-tp-link-tl-wn722n-surucusu.html

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı