TP-LINK TL-WN821N v3 - Kext

ucnokta

Hectopat
Daha fazla  
Her problem çözümünden sonra bir sonraki probleme geçiyorum.
En son batarya göstergesini de çözüme ulaştırdım.
Sıra internet bağlantısında ;
Wirelees intel olduğu için değiştirmem yada bu şekilde internete bağlanmadan kullanmam gerekecekti, evin bir köşesinde duran Tp-link usb wireless aklıma geldi ve tekrar araştırmaya başladım.

Wikidevi deki sayfa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi... Bu cihazdaki yonga seti ne ? Atheros AR9002U-2NG!

Peki bu cihazla aynı yonga setini kullanıp Mac sürücüsü olan bir başka cihaz ne ? D-Link DWA-130 Rev. D!

O zaman ne yapıyoruz ? Önce bir D-Link DWA-130 Mac sürücüsünü indiriyoruz: ftp://ftp2.dlink.com/PRODUCTS/DWA-160/REVA/DWA-160_DRIVERS_4.0010_MAC.ZIP

• Sürücü paketini yüklüyoruz
  • Yükleyici içinden Kext'yi çıkarıyoruz:
    • Yükleyiciye sağ tıklayıp Show Package Contents / Paket İçeriğini Göster
    • Archive.pax.gz dosyasını arşivden çıkarıyoruz.
    • AtherosOtusMac.kext dosyasını alıyoruz.
  • plist'i düzenleyip ondalık değere çevrilmiş Aygıt Kimliğimizi ve ürün ID'mizi ekliyoruz (aşağıdaki resme bakın):
    • AtherosOtusMac.kext'ye Show Package Contents diyoruz
    • Info.plist dosyasını metin editörü ile açıyoruz
    • System Information, açıyoruz ve TP-Link USB cihazımızın Product ID ve Vendor ID'lerini not ediyoruz
    • Sayıları onaltılık sayı biçiminden ondalığa çevriyoruz ( Calculator.app kullanabilirsiniz, hesap makinesi yani...)
    • İlk modelin idProduct ve idVendor'larını kendi numaralarımız ile değiştiriyoruz.
  • Kext helper ile, düzenlemiş olduğumuz AtherosOtusMac.kext dosyasını yüklüyoruz.
  • DWA-160.app ( /Applications/Utilies) ile kablosuz ağa bağlanıyoruz.

Son düzenleme:
İlgin için teşekkürler @Recep Baltaş ama çözemediğim bir şey var.

Buradaki ürün kimliğini ondalık sisteme çevirdim ve değiştirdim fakat usb wireless olarak görmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…