TP-LINK TL-WN821N v3 - Kext

ucnokta

Hectopat
Daha fazla  
Her problem çözümünden sonra bir sonraki probleme geçiyorum.
En son batarya göstergesini de çözüme ulaştırdım.
Sıra internet bağlantısında ;
Wirelees intel olduğu için değiştirmem yada bu şekilde internete bağlanmadan kullanmam gerekecekti, evin bir köşesinde duran Tp-link usb wireless aklıma geldi ve tekrar araştırmaya başladım.

Wikidevi deki sayfa.

TP-LINK TL-WN821N v3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi... Bu cihazdaki yonga seti ne ? Atheros AR9002U-2NG!

Peki bu cihazla aynı yonga setini kullanıp Mac sürücüsü olan bir başka cihaz ne ? D-Link DWA-130 Rev. D!

O zaman ne yapıyoruz ? Önce bir D-Link DWA-130 Mac sürücüsünü indiriyoruz: ftp://ftp2.dlink.com/PRODUCTS/DWA-160/REVA/DWA-160_DRIVERS_4.0010_MAC.ZIP

• Sürücü paketini yüklüyoruz
  • Yükleyici içinden Kext'yi çıkarıyoruz:
    • Yükleyiciye sağ tıklayıp Show Package Contents / Paket İçeriğini Göster
    • Archive.pax.gz dosyasını arşivden çıkarıyoruz.
    • AtherosOtusMac.kext dosyasını alıyoruz.
  • plist'i düzenleyip ondalık değere çevrilmiş Aygıt Kimliğimizi ve ürün ID'mizi ekliyoruz (aşağıdaki resme bakın):
    • AtherosOtusMac.kext'ye Show Package Contents diyoruz
    • Info.plist dosyasını metin editörü ile açıyoruz
    • System Information, açıyoruz ve TP-Link USB cihazımızın Product ID ve Vendor ID'lerini not ediyoruz
    • Sayıları onaltılık sayı biçiminden ondalığa çevriyoruz ( Calculator.app kullanabilirsiniz, hesap makinesi yani...)
    • İlk modelin idProduct ve idVendor'larını kendi numaralarımız ile değiştiriyoruz.
  • Kext helper ile, düzenlemiş olduğumuz AtherosOtusMac.kext dosyasını yüklüyoruz.
  • DWA-160.app ( /Applications/Utilies) ile kablosuz ağa bağlanıyoruz.

Mac Product ID Vendor ID.png

Son düzenleme:
İlgin için teşekkürler @Recep Baltaş ama çözemediğim bir şey var.

0x7015.jpg

Buradaki ürün kimliğini ondalık sisteme çevirdim ve değiştirdim fakat usb wireless olarak görmüyor.

Wireless LAN.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı