TP-Link VC220-G3U modem DSL-N12e modeme nasıl Ethernet kablosu ile bağlanır?

burcmetin

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, daha önceden Huawei modemime Ethernet kablosu takarak başka odada bulunan ASUS modemime kablosuz yayın yaptırabiliyordum, şimdi modemi mi TP-Link olarak değiştirdim. Aynı ayarları yapmaya çalışıyorum fakat başarısız oluyorum konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar, daha önceden Huawei modemime Ethernet kablosu takarak başka odada bulunan ASUS modemime kablosuz yayın yaptırabiliyordum, şimdi modemi mi TP-Link olarak değiştirdim. Aynı ayarları yapmaya çalışıyorum fakat başarısız oluyorum konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Kabo ile bağlayacaksanız router olarak kullanacağınız modemin DHCP kapatıp IP bloğunu değiştireceksiniz bu kadar.
Kablosuz ağ adlarınıda aynı yapmayın.

Kabo ile bağlayacaksanız router olarak kullanacağınız modemin DHCP kapatıp IP bloğunu değiştireceksiniz bu kadar.
Kablosuz ağ adlarınıda aynı yapmayın.

Şimdi ana modemim TP-Link, diğer odadaki modemim ASUS, ASUS modemin WAN aktarım modunu açıp port 2'yi seçtim, IP adresini değiştirip DHCP'sini kapattım. TP-Link modemimde ise DHCP adres rezervasyonu kısmından MAC adresini ve modeme verdiğim IP'yi yazdım. ASUS modemime bağlanmaya çalıştığımda modem arayüzü giriş ekranına geçip IP karmaşası saptandı hatasını alıyorum. 2 modemde de DHCP kapalı.

Dosya Ekleri

• asus.png
    asus.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 72
  • hata.png
    hata.png
    32,6 KB · Görüntüleme: 78
  • tplink.png
    tplink.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 80
Şimdi ana modemim TP-Link, diğer odadaki modemim ASUS, ASUS modemin WAN aktarım modunu açıp port 2'yi seçtim, IP adresini değiştirip DHCP'sini kapattım. TP-Link modemimde ise DHCP adres rezervasyonu kısmından MAC adresini ve modeme verdiğim IP'yi yazdım. ASUS modemime bağlanmaya çalıştığımda modem arayüzü giriş ekranına geçip IP karmaşası saptandı hatasını alıyorum. 2 modemde de DHCP kapalı.

Ana modemdeki DHCP'yi açmanız lazım yoksa cihazlara IP dağıtamaz.
ASUS modemden WAN aktarımını açmanız doğru.
Mac adreslerini ve IP yide silin otomatikte kalsın.
Sadece ana modemin IP bloğu örnek olarak 192.168.1.1 ise diğer odadaki modemin IP bloğuda aynı olmasın bunu 192.168.2.1 olarak değiştirin.

Ana modemdeki DHCP'yi açmanız lazım yoksa cihazlara IP dağıtamaz.
ASUS modemden WAN aktarımını açmanız doğru.
Mac adreslerini ve IP yide silin otomatikte kalsın.
Sadece ana modemin IP bloğu örnek olarak 192.168.1.1 ise diğer odadaki modemin IP bloğuda aynı olmasın bunu 192.168.2.1 olarak değiştirin.

Yani TP-Link üzerinden bir işlem yapmama gerek yok mu DHCP'yi aktif hale getirmek dışında?

Ana modeminizden ayar değiştirmenize gerek yok, ilk baştaki ayarlara döndürün ve ikinci modemin IP bloğunu değiştirin. Eğer bağlantı sağlanıyorsa sıkıntı kalmamıştır. Olmazsa ikinci modemden DHCP kapatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı