TP-Link VR400 v3modem QoS ayarı nasıl yapılır?

snndcl

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, tpl lınk VR400 V3 modemine sahibim ancak bir türlü QoS ile sınırlandırma yapamıyorum.
QoS menüsü ayarlarım aşağıdaki şekilde bu ayarlarda ben cihazımı hangi önceliğe alırsam alayım hız değişikliği yaşanmıyor.
Upload band genişliği ve download bant genişliği bölümlerine değer girdiğimde mesela upload 3 downoad 6 Mbps şeklinde sınırlama yapıyor ancak burada da şöyle bir sorun oluyor bu sınırlamayı QoS menüsünde eklediğim eklemediğim modeme bağlanan tüm cihazlarda yapıyor.
Ben bilgisayarımda hiçbir sınır olmasın telefonumda ise 6 Mbps download 3 Mbps upload sınırlaması yapmak istiyorum.
Nasıl yapabilirim fikri olan var mı acaba?
Yoksa yazılımsal bir sorun mu var acaba?

1728150182097.png

Merhaba dostum bende bu konuda araştırma yapıyordum senin mesajını gördüm. Öncelikle resme göre konuşuyorum bir kere upload ve download hızlarını yanlış yazmışsın yani 36 ile 13 kastediyorum, onların yerini değiştirerek tekrar yaz. Son olarak da mesela ben şöyle yaptım bilgisayarımı yüksek öncelik %70 olarak, telefonumu da orta öncelik %20 olarak ayarladım sende öyle yap. Ama şunu söyleyeyim bu modem de bu QoS ayarları çok da işe yaramıyor açıkçası ben de şu an QoS ayarı açık kullanıyorum ve bir fark göremedim yani ayarları yaptıktan sonra neden bir değişiklik olmadı diye şaşırma.

Merhaba dostum bende bu konuda araştırma yapıyordum senin mesajını gördüm. Öncelikle resme göre konuşuyorum bir kere upload ve download hızlarını yanlış yazmışsın yani 36 ile 13 kastediyorum, onların yerini değiştirerek tekrar yaz. Son olarak da mesela ben şöyle yaptım bilgisayarımı yüksek öncelik %70 olarak, telefonumu da orta öncelik %20 olarak ayarladım sende öyle yap. Ama şunu söyleyeyim bu modem de bu QoS ayarları çok da işe yaramıyor açıkçası ben de şu an QoS ayarı açık kullanıyorum ve bir fark göremedim yani ayarları yaptıktan sonra neden bir değişiklik olmadı diye şaşırma.

Merhaba,

Öncelikle yazdığım hızlar konusunda deneme için yanlış yazmış olabilirim tam hatırlamıyorum.

Konuyla ilgili tp-link ile iletişime geçtim, QoS ayarı hakkında tp-link bu ayarın "hız sınırlaması" yapmadığını ifade etti.

Çalışma prensibi olarak QoS ile öncelik verme özelliği cihazlara hız sınırlaması yapmaktan ziyade adında yazdığı üzere öncelik tanımlaması yapıyor. Yani internete ulaşma sırasına sokuyor.

Yüksek oranda öncelik verdiğimiz cihaz internet verisine daha erken ulaşıyor, düşük oranda öncelik verdiğimiz cihaz yüksek öncelikli cihazdan sonra internet verisine ulaşıyor.

Bu da sanırım online oyunlarda yüksek öncelikli cihazın iyi sonuçlar elde etmesine yarar sağlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı