TP-Link VR600 V2 Türk Telekom Fiber ile Kullanma

Ckr22

Centipat
Merhaba, ben de TP-Link VR600 V2 modeline sahibim. V1 modeline sahip olan arkadaşımız gibi ben de Mac klonlamama rağmen modemi kullanamıyorum. Ethernet'le Türk Telekom'un verdiği modeme bağlayıp Router moduna aldığım zaman download hızım 19-20 Mbps oluyor. Upload hızında problem yok. Türk Telekom'un verdiği modemle bağlanınca 100 Mbps+ alabiliyorum. Ne yapmam gerekir, modemi kullanamaz mıyım? Download hızını bu kadar neden düşürür anlamadım. Bilgisi olan varsa, yardım edebilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Sizin elinizdeki cihazı kullanmadım ama bende TP-Link AX6000 var. Ben TurkNet kullanıcısıyım. TurkNet'in verdiği yönlendiriciyi kaldırıp kendi yönlendiriciğimi kullanmak için garanti olsun diye ben de başta Mac klonlama yaptım. Ama klonlamanın bir işe yaradığından emin değilim. Asıl olay VID denilen değeri doğru girmek.
Size tavsiyem kullanmak istediğiniz yönlendiriciyi sıfırlamak. Sonrasında kurulum sihirbazının yönergelerini takip ederek adım adım yeni bir kurulum yapmak. Bu adımlardan birinde TP-Link VID numarasını manuel girmenize izin veriyor. Buraya 35 sayısını girmeniz gerekiyor.
Recep ilgili videosunda durumdan bahsetmiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Sizin elinizdeki cihazı kullanmadım ama bende TP-Link AX6000 var. Ben TurkNet kullanıcısıyım. TurkNet'in verdiği yönlendiriciyi kaldırıp kendi yönlendiriciğimi kullanmak için garanti olsun diye ben de başta Mac klonlama yaptım. Ama klonlamanın bir işe yaradığından emin değilim. Asıl olay VID denilen değeri doğru girmek.
Size tavsiyem kullanmak istediğiniz yönlendiriciyi sıfırlamak. Sonrasında kurulum sihirbazının yönergelerini takip ederek adım adım yeni bir kurulum yapmak. Bu adımlardan birinde TP-Link VID numarasını manuel girmenize izin veriyor. Buraya 35 sayısını girmeniz gerekiyor.
Recep ilgili videosunda durumdan bahsetmiş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben de TurkNet kullanıcısıyım, fibere yeni geçtim. Bağlantı türünü PPOE olarak seçince otomatik olarak 35 sayısını giriyor, aynı videodaki gibi. Kendim manuel kurulum yaparak giriyorum, MAC adresini klonluyorum yine de IP almıyor. VID denilen kısım ile VLAN-ID aynı terimler sanırım. Çünkü kurulum yaparken VLAN-ID olarak çıkıyor, VID seçeneği yok. Modemi resetlememiştim, bir de öyle deneyeyim kurulum yapmayı.

Bak eğer bu kısım senin yönlendiricide varsa, olduğu gibi yap, direk gelecektir internet. 802.11 qtag seçeneği var ya, onu da işaretle. Sanırım o da gerekiyordu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-01-02 155415.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-02 155415.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 231
Bak eğer bu kısım senin yönlendiricide varsa, olduğu gibi yap, direk gelecektir internet. 802.11 qtag seçeneği var ya, onu da işaretle. Sanırım o da gerekiyordu.
Hocam IPTV kısmına girince sizinki kadar kapsamlı bir menü açılmıyor. IPTV seçeneğini etkinleştirip VID değerini 35 olarak girmeye çalışıyorum ama hata alıyorum. Sizde IPTV ağ menüsünün içinde bir alt başlıkta bende ayrı. İlk kurulum ekranında 35 girebiliyorum ama IPTV de hata alıyorum. Ekran görüntülerini ekliyorum.

Dosya Ekleri

• D91E57C9-6D25-438D-8EDC-306438747DEF.jpeg
    D91E57C9-6D25-438D-8EDC-306438747DEF.jpeg
    44,8 KB · Görüntüleme: 176
  • BAE413FA-101F-4D1B-8044-EF02230AF81E.jpeg
    BAE413FA-101F-4D1B-8044-EF02230AF81E.jpeg
    41,3 KB · Görüntüleme: 187
Merhaba, ben de TP-Link VR600 V2 modeline sahibim. V1 modeline sahip olan arkadaşımız gibi ben de Mac klonlamama rağmen modemi kullanamıyorum. Ethernet'le Türk Telekom'un verdiği modeme bağlayıp Router moduna aldığım zaman download hızım 19-20 Mbps oluyor. Upload hızında problem yok. Türk Telekom'un verdiği modemle bağlanınca 100 Mbps+ alabiliyorum. Ne yapmam gerekir, modemi kullanamaz mıyım? Download hızını bu kadar neden düşürür anlamadım. Bilgisi olan varsa, yardım edebilirse sevinirim.

Hocam merhaba, aynı sorun bende de var çözebildiniz mi sorunu ? internete bağlanıyorum ama hızı 20 25mbps.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı