TP-Link VX231 Wi-Fi 6 AX1800 Premium VDSL Modem vs Zyxel VMG3625-T50B

• Konuyu başlatan e417
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 42

e417

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522431048
Merhabalar, hâlihazırda Zyxel'in VMG 3625-T50B modeli olan modemini kullanmaktayım. Yaklaşık 4-5 sene oluyordur. Türknet kullandığım zamanlarda satın almıştım. Yaklaşık 2 yıldır da Türk Telekom VDSL altyapısındayım. Pratikte 95/18 gibi hızlar almaktayım. Esasen modemimden çok fazla bir şikayetim yok. Fakat cihaz sayısı arttıkça internet deneyiminden tam verimi alamıyorum gibi geliyor. İki model arasında bildiğim tek fark Zyxel'in Wifi 5 iken, TP-Link'in ise Wifi 6 olması. Başka kayda değer özellik ve işlemci noktasında fark var mıdır bilmiyorum. Hat değerlerimi de aşağıya ekliyorum. Bu mevcut tabloda TP-Link alınabilir mi? Faturaya 24 ay vade ile 67.5 TL olarak yansıyor. Düşünceleriniz nelerdir?

Kod:
Downstream
relative capacity occupation 100%
noise margin downstream 15.1 dB
output power upstream 2.4 dbm
attenuation downstream 4.8 dB

Upstream
noise margin upstream 37.1 dB
output power downstream 13.9 dbm
attenuation upstream 3.0 dB

Merhaba, hâlihazırda ZyXEL'in vmg 3625-T50b modeli olan modemini kullanmaktayım. Yaklaşık 4-5 sene oluyordur. TurkNet kullandığım zamanlarda satın almıştım. Yaklaşık 2 yıldır da Türk Telekom VDSL altyapısındayım. Pratikte 95/18 gibi hızlar almaktayım. Esasen modemimden çok fazla bir şikayetim yok. Fakat cihaz sayısı arttıkça internet deneyiminden tam verimi alamıyorum gibi geliyor. İki model arasında bildiğim tek fark ZyXEL'in Wi-Fi 5 iken, TP-Link'in ise Wi-Fi 6 olması. Başka kayda değer özellik ve işlemci noktasında fark var mıdır bilmiyorum. Hat değerlerimi de aşağıya ekliyorum. Bu mevcut tabloda TP-Link alınabilir mi? Faturaya 24 ay vade ile 67.5 TL olarak yansıyor. Düşünceleriniz nelerdir?

Kod:
Downstream
noise margin downstream 15.1 dB.
output power upstream 2.4 dbm.
attenuation downstream 4.8 dB.

Upstream.
noise margin upstream 37.1 dB.
output power downstream 13.9 dbm.
attenuation upstream 3.0 dB

Modem değiştirmeyle o sorunu düzeltemezsin çünkü senin interneti düzgün yönetecek yazılıma sahip bir cihaza ihtiyacın var benim önerim Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup cihazın WAN portuna PPPoE bilgilerini girdikten sonra modemi köprü moduna almak ve routera SQM kurmak böylece cihaz sayısının artması ile oluşan negatif etkiyi hissetmeyeceksin ben 75/10 Mbit VDSL internetimi bu şekilde 10 cihazla kullanıyorum öneririm.

20251006_143541.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı