TP-Link VX231 Wi-Fi 6 yerine VDSL modem önerisi

samedovic

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar,

Türk Telekom Online'a özel efsane indirim kampanyası 50 Mbps internet ilk 6 ay 400 TL / aylık sonraki 12 ay 800 TL / aylık paketi satın alacağım. Modem olarak aylık 90 lira ücretle başlıkta belirttiğim TP-Link modelini vereceklermiş ancak ben ona vereceğim para yerine daha iyi bir modem almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Mahalleye fiber altyapı döşemesi yapılıyor, ileride fiberle birlikte de kullanabileceğim bir modem mi almalıyım yoksa 18 ay sözleşme yapacağım için doğrudan VDSL modemi mi almalıyım?

Bütçem 2.000 TL civarı.

İyi akşamlar,

Türk Telekom Online'a özel efsane indirim kampanyası 50 Mbps internet ilk 6 ay 400 TL / aylık sonraki 12 ay 800 TL / aylık paketi satın alacağım. Modem olarak aylık 90 lira ücretle başlıkta belirttiğim TP-Link modelini vereceklermiş ancak ben ona vereceğim para yerine daha iyi bir modem almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Mahalleye fiber altyapı döşemesi yapılıyor, ileride fiberle birlikte de kullanabileceğim bir modem mi almalıyım yoksa 18 ay sözleşme yapacağım için doğrudan VDSL modemi mi almalıyım?

Bütçem 2.000 TL civarı.

2 seçeneğin var ya direk iyi bir modem alacaksın ama 4000 TL civarı bir fiyata patlar ya da 2.el HG658C V2 alıp yanına Xiaomi AX3000t router alıp routera OpenWrt kurup kullanacaksın bu sistem yaklaşık 2000 TL'ye denk geliyor ama modem alıp kurmaya göre biraz daha uğraştırıyor ama zor değil ben yardımcı olurum.

Sakın ISS'nin verdiği modemi kullanmayın. Şu an piyasanın en iyi modemi Keneetic. Onun haricinde bir modem almanızı önermem. Fiber altyapı döşeniyor ama ne zaman tamamlanacağı belli değil. Çok uzunda sürebilir, çok kısa da. Sözleşmeye göre alın bence. Bütçenize uygun olarak tavsiyem bu modem. OpenWRT şart değil bu arada. Çok kullanıcı yoksa QoS'da fazlasıyla işinizi görür.

Bütçene uyar mı bilmiyorum ama Keenetic modemleri efsanedir.
Aynı modemi aynı anda önermek. 🫱🫲

Sakın ISS'nin verdiği modemi kullanmayın. Şu an piyasanın en iyi modemi keneetic. Onun haricinde bir modem almanızı önermem. Fiber altyapı döşeniyor ama ne zaman tamamlanacağı belli değil. Çok uzunda sürebilir çok kısa da. Sözleşmeye göre alın bence. Bütçenize uygun olarak tavsiyem bu modem. OpenWrt şart değil bu arada. Çok kullanıcı yoksa QoS'da fazlasıyla işinizi görür.

Aynı modemi aynı anda önermek. 🫱🫲

Bütçene uyar mı bilmiyorum ama Keenetic modemleri efsanedir?

O halde bu önerdiğinizi alırsam yukarıdaki arkadaşın dediği OpenWrt'yi yapmadan sorunsuz kullanabileceğim öyle mi? Fiber altyapısı var mı modemin?

Hocam çok teşekkür ederim ancak o kadar bütçe çıkabilir miyim bilmiyorum.

Fiberde kullanacağım diyorsan bunu almanı öneririm çünkü hem Wi-Fi 6 hem de işlemci olarak güncel filogic 820 platformunu kullanıyor benim yazdığım Xiaomi AX3000t de aynı platformu kullanıyor TD 9970 V3 ile birlikte 75/10 Mbit VDSL internette Xiaomi AX3000t kullanıyorum öneririm.

Dosya Ekleri

• 20250924_222824.jpg
    20250924_222824.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 4
Peki elimde saçma eski bir VDSL modem var, onu kullanıp dediğiniz Xiaomi Rutuer'ı alsam ve OpenWrt kursam ne değişecek?

O halde bu önerdiğinizi alırsam yukarıdaki arkadaşın dediği OpenWrt'yi yapmadan sorunsuz kullanabileceğim öyle mi? Fiber altyapısı var mı modemin?
OpenWRT, QoS'un daha gelişmiş halidir. Oyun oynuyorsanız sizin için çok iyi bir seçenek olur. Evin üyeleri bir şey indirdiği zaman ping çıkmasını engeller. QoS'dan en büyük farkı o. Kurulumu biraz uğraştırıcı sadece. QoS'da ise hızınızı sınırlandırıyorsunuz o kadar. Birileri video izlerse pinginiz çıkmaz ama indirme yaparlarsa ping çıkar farkı o. 10 kişi falan kullanmıyorsa interneti hiç gerek yok bence. QoS yeterli. ONT ile router olarak kullanabilirsiniz bu modemi. 50 Mbps sözleşmesi yapacaksanız kesinlikle 3-4k para vermeyin. Hiç gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı