Rehber TPM 2.0 Desteklemeyen Sistemler için Windows 11 Kurma

Bildiğiniz gibi Microsoft, bilgisayarları Windows 11'i desteklemeyen kullanıcıları Insider programından çıkarttı ve kullanıcılar Windows 11 Insider programına giremez oldu. Bu rehberde size bunu nasıl aşabilirsiniz bunu göstereceğim. Başlamadan önce @456593 kullanıcının rehberinden esinlendiğimi söylemek isterim.
Yapacağımız ilk şey bir komut istemi dosyasını indirmek olacaktır. Verdiğim linkten dosyayı indirelim.

Link: https://github.com/abbodi1406/offlineinsiderenroll/archive/refs/heads/master.zip
Dosyayı klasöre çıkartıp içerisindeki .bat uzantılı dosyayı yönetici olarak çalıştıralım.

Ekran Görüntüsü (15).png


Daha sonra bir kanal seçmemiz gerek. Kanal seçmek için istediğiniz kanalın solunda ki rakamı seçip enter a basın.

Ekran görüntüsü 2021-09-02 231511.png


Şimdi ise güncelleştirmeleri denetlemeyi deneyin. Windows 11'i bulacaktır ama yüksek ihtimalle donanım hatası alacaksınız bu hatanın çözümü ise appraiserres.dll dosyasını değiştirmek olacaktır.
Hatayı aldıktan sonra "Windows 11 güncelleme" uygulamasının kendi kendine kapanmasını bekleyin. Kapandıktan sonra verdiğim linkten yeni appraiserres.dll dosyasını indirin.

Link 2: GitHub - CodeProf14/Fix-TPM
İçindeki appraiserres.dlll dosyasını ise C:\$WINDOWS.~BT\Sources klasörün içine atın. Daha sonra Windows Update'e gelip "sorunları düzelt" seçeneğini seçin. Herhangi bir yeri atlamadıysanız Windows 11 Build 22449.1000 güncellemesi başlamış olması gerek.

Ekran Görüntüsü (18).png


Ekran Görüntüsü (19).png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün gelen 22454.1000 sürümünü yüklemek için yine bu konuya ihtiyacım oldu. Tekrar teşekkürler 😊
 
Bende işe yaramıyor maalesef. Sizde nasıl yaradı?

Recep abi tahminimce kanal seçme kısmında sorun yaşıyor olabilirsin. CMD dosyasını yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor ve bunu bildiğiniz üzere RAR'dan yapamıyoruz. O yüzden dosyayı klasöre çıkarmak gerekiyor ama sadece CMD dosyasını çıkarırsak hata alabiliriz. Diğer dosyalara baktığımızda readme var, bu gereksiz. Ve licase diye bir dosya var. CMD dosyasını masaüstüne atacaksak bu licanse dosyasının da masaüstünde olması, veya klasöre çıkaracaksak yine bu licanse dosyasının CMD dosyası ile aynı klasörde olması gerekiyor tahminimce. Eğer ki denediğin zaman licanse dosyasını CMD dosyasının yanına koymadıysan tekrar dener misin? Sorunun bu aşamada değilse veya licanse dosyası ile sorun çözülmediyse nasıl bir sorun yaşadığını yazarsan belki çözüm bulabiliriz.
@Recep Baltaş
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı