TPM 2.0 ve Secure Boot nasıl açılır?

İşletim sistemi
Windows 11

Furkan GRFN

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Diyarbakır
Anakart
H410M-K R 2.0
Dostlar, ana kartım Windows 11 destekliyor. 'TPM 2"yi açtım fakat, bir türlü 'Secure Boot'u aktif edemedim. Ne yapmam gerekir?
+ Üstüne 'sistem bilgisinde "açık" yazıyor. Acaba benim Windows 11 mi bozuk?

Hayır şu an zaten 11 Valorant için açmaya çalışıyorum.

TPM yerini bulabildiniz mi, windowsunuz'da açık gözükmüyor çünkü.
Şunu merak ediyorum madem TPM çalışmıyor bilgisayarınız'a nasıl olurda Windows 11 kurabiliyorsunuz.

Hayır şu an zaten 11 Valorant için açmaya çalışıyorum.

TPM'siz ISO anladım. İnternette sürümleri var çünkü.

Son düzenleme:
TPM yerini bulabildiniz mi, windowsunuz'da açık gözükmüyor çünkü.
Şunu merak ediyorum madem TPM çalışmıyor bilgisayarınız'da nasıl olurda Windows 11 yapabiliyorsunuz.
Bir bilgisayarcıda 11 i yükletmiştim ve sanırım kendisi tüm bilgisayarlarda olması için tpm 2 veya secure boot olayını kaldırmış ki tüm sistemlere win 11 kurabilsin. Ama, ana kartımı güncelledikten sonra fotoğrafta tpm2 enabled disabled vardı ve ben enabled yaptım ondan eminim. Fakat, fotoğrafta göründüğü gibi su an gözükmüyor.
Ben tpmli yükler diye düşünmüştüm çünkü sistem destekliyor neden tpmsiz kurdu ki anlamış değilim.

Dosya Ekleri

• IMG_20220413_233446_5.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20220413_233454_5.jpg
    58,8 KB · Görüntüleme: 14

Kanka bence bilgsayarcıya götür bilgisayarın anakartını sıfırlayacaktır büyük ihtimal. (fabrika ayarları)

Belki Adam'da PH - CW Configuration menüsü çıkmadığı için. Sana TPM'siz kurmuştur.

Kendisi demişti, pentiumlu bir sistemde bile çalışır. Sanırım windowstandır. Bilemiyorum. Neyse dostum ilerde kendim temiz bir kurulum yapmam gerek sanırım.

Kendisi demişti, Pentium'lu bir sistemde bile çalışır. Sanırım windowstandır. Bilemiyorum. Neyse dostum ileride kendim temiz bir kurulum yapmam gerek sanırım.

Anakart Windows'tan bağımsız çalışır. Windows'un amacı zaten donanımları lehine kullanmak ve argonomik deneyim sağlamak, anakartın Windows ile alakası olmaz. Hard diskini komple sök yine de menüler aynı kalır.

Öyleyse Asus dan nefret ediyorum. Ana kartımda, jak girişleri sıkıntılı, Windows olayı sıkıntılı bu nedir arkadaş. Gerçekten bir daha asus malı almayacağım.
Hayır yani, geri dönüş bile yapmıyorlar. Bu kadar sorunlu firma görmedim.

Kanka anakarta güncelleme bir daha yapmamalısın ana kartımız aynı bana da anlattıkların tecrübe oldu.

Garantisi var mı dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…