TPM 2.0 ve UEFI saçma mı? Normal mi?

Aynen öyle olur.

Ama sanmıyorum Microsoft ne yapacağını biliyor sadece zamanını bekliyor. Çünkü Windows 10'un desteği bittikten sonra milyarlarca bilgisayar virüslere karşı savunmasız kalıp başka bir işletim sistemine geçecek bu da Microsoft'a darbe olur.

Eski bilgisayarları reddedemez. Ayrıca 5 senelik bilgisayarlar pek de eski sayılmaz Windows 10 en az 4 GB RAM istiyor diye biliyorum. Ve evet, reddedeceğine ihtimal dahi vermiyorum çünkü milyonlar kaybedecektir. Ha belki 2 - 3 sene daha geliştirir sonra yayınlar o zamana kadar birçok bilgisayar toplayan insanlar TPM destekli yeni nesil işlemciler almış olur, sayılar çoğalır belki o zaman cidden reddedebilir.

Dediğim gibi saçmalığın daniskası resmen.
Bu gidişle Windows 11 hayal olacak gibi görünüyor.

Dediğim gibi saçmalığın daniskası resmen.
Bu gidişle Windows 11 hayal olacak gibi görünüyor.

Aslında hayal olmayacak. Çin sürümünde TPM otomatik devre dışı onun haricinde bazı metotlar engellenmez ise Windows 11 sorunsuz kurulabilir.

Dert etme ya bi yolu bulunur illaki mesele para olunca Windows 11'in temeli TPM olsa söke söke alırlar ordan.

Aslında hayal olmayacak. Çin sürümünde TPM otomatik devre dışı onun haricinde bazı metotlar engellenmez ise Windows 11 sorunsuz kurulabilir.

Evet ufak bir bypass ile kuruluyor ama Windows 10'a geri dönmek için format istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…