TPM - certificateservicesclient-certenroll 86 siyah ekran hatası

Selim088

Hectopat
Daha fazla  
RAM
HyperX DDR4 8 GB
SSD veya HDD modeli
Adata SU630 480GB
Ekran kartı
GeForce GTX 1660 Ti
Anakart
ASRock B450M HDV-r4.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz.
Herkese merhaba,
Oyun oynarken ya da çok nadirde olsa masaüstündeyken bilgisayar aniden siyah ekran veriyor ve ekran kartı fanları %100 hızla çalışmaya başlıyor. Bu sırada oyun sesleri gelmeye devam ediyor ve ne yaparsam yapayım ekran gelmiyor. Tek yapabildiğim Power tuşu ile bilgisayarı kapatmak. Bu şekilde bilgisayarı kapatıp açınca olay görüntüleyicide certificateservicesclient-certenroll 86 hatasını çıkıyor. Bunun sebebini biraz araştırdığımda çoğu kişi TPM'yi kapatarak çözmüş sorunu. TPM sistemin siyah ekrana vermesine sebep olur mu? TPM kapatarak deneme fırsatım olmadı. TPM'yi de açık tutmak gerekiyor FACEIT kullandığımdan dolayı.

Denenen yöntemler:
Termal macunların yenilenmesi.
Kasa tozlarının temizlenmesi - güç kablolarında temassızlık ya da hasar olup olmadığının kontrolü.
Tüm sürücülerin güncellenmesi(ekran kartının DDU ile kaldırılıp tekrar kurulması)
RAM'in 2.slota takılıp denenmesi.
Format atılıp temiz kurulum yapılması.
Ekran kartını underclock yapılması.
BIOS'un son sürüme yükseltilmesi.
NVIDIA ayarlarını performansa çekmek.
OCCT-FurMark testlerinin yapılıp sıcaklıkların kontrol edilmesi.
Memtest yapılması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını başka bir sistemde deneyebilirseniz sorunun kaynağını bulabiliriz gibime geliyor, sonuçta neredeyse bütün çözümleri denemişsiniz.

Denediğim başka çözümler:

İşlemcim darboğaz yapıyor diye Ryzen 5 5600X ile değiştim.
SSD'min sağlığı kötü diye yeni SSD aldım.

Değişen bir şey olmadı. Öneriniz için teşekkür ederim. Başka bir ekran kartını bilgisayarımda deneme veya ekran kartımı başka bir bilgisayarda deneme şansım yok maalesef. Bir bilgisayarcı yolu görünüyor gibi.

Denediğim başka çözümler:

İşlemcim darboğaz yapıyor diye Ryzen 5 5600X ile değiştim.
SSD'min sağlığı kötü diye yeni SSD aldım.

Değişen bir şey olmadı. Öneriniz için teşekkür ederim. Başka bir ekran kartını bilgisayarımda deneme veya ekran kartımı başka bir bilgisayarda deneme şansım yok maalesef. Bir bilgisayarcı yolu görünüyor gibi.

Sanırım dediğiniz gibi bilgisayarın yolu belli. Ekran kartından biraz şüphelendim ben ama yine emin olmak için bilgisayarcıya teslim edilmesi daha iyi olur. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

Sanırım dediğiniz gibi bilgisayarın yolu belli. Ekran kartından biraz şüphelendim ben ama yine emin olmak için bilgisayarcıya teslim edilmesi daha iyi olur. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.

Estağfurullah. Bir şey sormak isterim. Ekran kartındaki termal pedler eski ise siyah ekrana sebebiyet verir mi bilginiz var mı acaba?

Estağfurullah. Bir şey sormak isterim. Ekran kartındaki termal pedler eski ise siyah ekrana sebebiyet verir mi bilginiz var mı acaba?

Yük altında siyah ekran yemeniz mümkün. Ekran kartının padleri çürükse yenisiyle değiştirmeniz daha iyi olur tabii ki.

Yük altında siyah ekran yemeniz mümkün. Ekran kartının padleri çürükse yenisiyle değiştirmeniz daha iyi olur tabii ki.

Tek oynadığım oyun CS2. bazen oyunu ilk açtığımda bazen Alt+Tab yapınca bazen de oyun ortasında oluyor bu durum. Tamamen rastgele zamanlarda. Pedleri değiştireceğim bir de öyle deneyeceğim.

Tek oynadığım oyun CS2. bazen oyunu ilk açtığımda bazen Alt+Tab yapınca bazen de oyun ortasında oluyor bu durum. Tamamen rastgele zamanlarda. Pedleri değiştireceğim bir de öyle deneyeceğim.

Ek olaraktan CS2 hala optimize olmayan bir oyun, oyundan dolayı da sorun yaşıyor olabilirsiniz. Farklı oyunlarda test ederek doğruluğunu teyit edebileceğimizi düşünüyorum. En azından bilgisayarcıya yol gözükmeden pad yenilemesi ve oyun testleri ile şansımızı deneyebiliriz.

Ek olarakdan CS2 hala optimize olmayan bir oyun, oyundan dolayı da sorun yaşıyor olabilirsiniz. Farklı oyunlarda test ederek doğruluğunu teyit edebileceğimizi düşünüyorum. En azından bilgisayarcıya yol gözükmeden pad yenilemesi ve oyun testleri ile şansımızı deneyebiliriz.

Pedleri kesin değişeceğim zaten. Ancak beraber oynadığım arkadaşlarımda olmayıp sadece bende olması can sıkıcı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı