Tracert işlemi nasıl yapılır?

Artık OLT'deki portları nasıl çokladılarsa yer bile kalmamış :D Telecom'un bu huyunu sevmiyorum. Edge cihazlara yatırım yapmadıkları zaman böyle oluyor.
Bakır kablolar ile uğraşmak daha pahalı ve zahmetli değil mi hocam niye hala bütçeyi arttırıp eski binalar için fiber dönüşüm projesini hızlandırmıyorlar? Mahallenin VDSL olan tarafı kablo içinde yüzüyor birde, tüm kablolar açıkta :D.

Bakır kablolar ile uğraşmak daha pahalı ve zahmetli değil mi hocam niye hala bütçeyi arttırıp eski binalar için fiber dönüşüm projesini hızlandırmıyorlar? Mahallenin VDSL olan tarafı kablo içinde yüzüyor birde, tüm kablolar açıkta :D.
Evet daha zahmetli. Normalde FTTC sistemleri en son dönüştürecekler. Şuanda FTTB/ETH'leri dönüştürmeye başladılar. FTTC (Senin altyapın gibi) en son şekilde ayarlayacaklar. Böyle bir karar aldılar. DSL konusunda herşeyi saldılar. O kabloların bide prensibal hat durumu var düşün. Yani L2 Switchlerden (Santral tarafından) geldiği için, o dağınıklık, o iğrençlik berbat sen bide Santral tarafını görsen :D

Evet daha zahmetli. Normalde FTTC sistemleri en son dönüştürecekler. Şuanda FTTB/ETH'leri dönüştürmeye başladılar. FTTC (Senin altyapın gibi) en son şekilde ayarlayacaklar. Böyle bir karar aldılar. DSL konusunda herşeyi saldılar. O kabloların bide prensibal hat durumu var düşün. Yani L2 Switchlerden (Santral tarafından) geldiği için, o dağınıklık, o iğrençlik berbat sen bide Santral tarafını görsen :D
Bir sürü uğraş hocam ya. Yeni yılda adrese fiber getirseler keşke de ben kurtulsam bari bu durumdan :D.

FTTH kullansaydın 37ms alırdın şu an :D seni netıx taşıyor. TurkNet'e IP transit yapan firma o. 2. ve 3. hoplardaki switch ve Bng'lere ulaşım süren düşük. Muhtemelen 1-2 router vardır fakat bgp senin bölgen için iyi değil. Keşke TurkNet yerine başka bir ISS'e geçseydin. Marmara hariç, pek alternatif yok aslında. En iyi peering link TT'ye ait, (her ne kadar Ntt'de sıkıntı da olsa şu an, düzelecektir yakında)

Diğer bir yandan, bence FTTH'nin peşini bırakma. Açık kapı/Ümit Onal/BTK her yere yaz. Özellikle Ümit Önal'a linkedn üzerinden ulaş, bu şekilde Fiber'e ulaşan çok kişi oldu.

Teşekkür ederim hocam 🙂 Konya'da VDSL'de aldığım en düşük ping buydu. TurkNet'in Konya'da pop noktası olunca bir denemek istemiştim. TT'ye de geçemedim belki evi taşırım diye.
Retn üzerinden çıkış yaptığı için Comnet'e geçiş yapacaktım. Fakat bir hafta önce Retn'la sözleşmeyi bitirmiş. FixNet'de bana çok uzak olurdu. TurkNet deneyimlemiş olduk hocam.
Fiber konusunda ise 2021 yılında açık kapıya yazmıştım. Fakat bizim apartmandaki komşular biz kazı yaptırmayız dediler öyle kaldı.

Teşekkür ederim hocam 🙂 Konya'da VDSL'de aldığım en düşük ping buydu. TurkNet'in Konya'da pop noktası olunca bir denemek istemiştim. TT'ye de geçemedim belki evi taşırım diye.
Retn üzerinden çıkış yaptığı için Comnet'e geçiş yapacaktım. Fakat bir hafta önce Retn'la sözleşmeyi bitirmiş. FixNet'de bana çok uzak olurdu. TurkNet deneyimlemiş olduk hocam.
Fiber konusunda ise 2021 yılında açık kapıya yazmıştım. Fakat bizim apartmandaki komşular biz kazı yaptırmayız dediler öyle kaldı.
Çok üzülüyorum böyle olunca. Yani komşuların kazı istememesi durumlarına, böyle çok var gerçekten de. Aslında tamamen FO H (Havai) şekilde de getirebilir. Yani ufak bir bölüm kazılır (Sokağın küçük bir bölümünde) oradan 12'lik core'yi çıkartıp bir/bir kaç binaya Dış mekan dağıtım (OFDK) koyup, çoklamayı yapıp, binalara drop şekilde (havadan) dağıtım yapılabilir. İşte tek sıkıntı bu şekilde gelmesini istesen de Telecom kafasına göre çektiği için, sıkıntı olabilir. Fakat PON'a yatırım olacağı için artık, isteseler de istemeseler de FTTH gelecek bir gün, o zaman ne diyecekler bakalım.

Çok üzülüyorum böyle olunca. Yani komşuların kazı istememesi durumlarına, böyle çok var gerçekten de. Aslında tamamen fo h (havai) şekilde de getirebilir. Yani ufak bir bölüm kazılır (sokağın küçük bir bölümünde) oradan 12'lik Core'yi çıkartıp bir/bir kaç binaya dış mekan dağıtım (ofdk) koyup, çoklamayı yapıp, binalara drop şekilde (havadan) dağıtım yapılabilir. İşte tek sıkıntı bu şekilde gelmesini istesen de telecom kafasına göre çektiği için, sıkıntı olabilir. Fakat PON'a yatırım olacağı için artık, isteseler de istemeseler de FTTH gelecek bir gün, o zaman ne diyecekler bakalım.

6 daireli apartmanda genç bulunan sadece 2 daire var hocam. Eğer fiber gelecek olursa da bu 4 daire 35 Mbps'lik fiber tarife alır büyük ihtimal 😄
2021 yılında havai fiber olmayınca kalmıştı hocam. Gerçi şu an için Konya'da çevremde hiç görmedim.
Karşı binada emekli albay oturuyor hocam. O sırf kendisi için binaya FTTH getirtmiş. Telekom'un saha ekibi bize "albay sizin binada mı, bölge müdürüne sürekli şikayet ediyor" diye yakınıyordu.😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı