Tracert yaptığımız zaman çıkan değerler nedir?

287352

Centipat
Arkadaşlar tracert yaptığımız zaman çıkan değerlerde ki "ttl=xxx" tam olarak ne anlama geliyor?

Online oyun oynarken sıkıntı yaşıyorum. Mesela CS:GO server'ına tracert yaptığım zaman sadece 2. Hop'a ait IP numarasında "ttl=254" değeri çıkıyor. Ondan önceki ve sonraki hoplar da TTL değeri hep 60-62 TTL arası oluyor. Bu 2. hop neden 254? Sanırım bu 2. hop a ait ıp adresi benim ve santral aramı ilgilendiren kısım. Yalnız lütfen bana biri bu TTL değerinin tam olarak ne anlama geldiğini açıklasın. Yani normal değil gibi. Önceki ve sonraki hoplara ait ıp adreslerinde ki TTL değerleri hep birbirine yakın. 2. hop TTL değeri neden 254?

TTL = Time to Live. Yani; Paketin kalan yaşam süresi. (düzenlendi)

İlk atlama eğer evin içerisinde switch veya hublar ile dağıtılmış bir ağ yoksa router olur. (Bende Router yok diyorsanız: Günümüzde kullanılan modemler sadece modem değil Modem/Router'dır.)
2. atlamadan itibaren ISS'in ağ cihazlarını görürsünüz. Kendi trace route taramamda; 2, 3, 4, 5, 6, 7. atlamaların tamamı ISS'e ait cihazlar.

Asıl soruya gelirsek; 2. atlamanın sizde neden bu kadar yüksek çıktığını bilmiyorum.

Son düzenleme:
TTL = Time to Leave. Yani; Ağ cihazından ne zaman ayrıldığının gösteriyor.(ms cinsinden).

İlk atlama eğer evin içerisinde switch veya hublar ile dağıtılmış bir ağ yoksa router olur. (Bende Router yok diyorsanız: Günümüzde kullanılan modemler sadece modem değil Modem/Router'dır.)
2. atlamadan itibaren ISS'in ağ cihazlarını görürsünüz. Kendi trace route taramamda; 2, 3, 4, 5, 6, 7. atlamaların tamamı ISS'e ait cihazlar.

Asıl soruya gelirsek; 2. atlamanın sizde neden bu kadar yüksek çıktığını bilmiyorum.

Dostum Türk forumlarında bu sorunu yaşayan birisine rastlamadım, ve bilgiler de çok az. Ama kendi çapımda anladığım kadarı ile bu TTL değeri atıyorum 2. hop 62 ise daha sonra ki hoplarda ki TTL değeri -1 olarak devam ediyor sırası ile...Ama ben de bu 2. hop nedense 254 ve detaylı tracert yaptığım zaman bu hop'da maksimum derecede bir (latency) gecikme süresi var. Ekran görüntüsü ekledim sadece bu 2. hop ip numarası için. Mesela 2. ekran görüntüsünde gözlemlersen eğer diğer hop'ların gecikme süreleri normal gibi...
Mesela ben Twitch yayıncılarını izliyorum. 80 MS (75ping) oynayan kişilerin mermileri çok hızlı ve hedefe yakın gidiyor, mermiler pek fazla dağılmadan. Ama ben Almanya server bile olsa 70 MS alsam da oyunda ateş ederken cross'u kontrol etmek çok zor. Ve mermilerim hiç stabil gitmiyor. Fransa server'ında ki şu değerlerime bak yani :) Ben TTnet'e bu konuları sorduğum zaman her internet sağlayıcı gibi hazır cevaplar veriyorlar. Ping'imin genelde 90 olması bile kendilerine göre çok normal bir durum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    29,1 KB · Görüntüleme: 227
  • 2.jpg
    2.jpg
    64,6 KB · Görüntüleme: 216
  • 3.jpg
    3.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 217
Son düzenleme:
PL = Package Loss (Paket Kaybı), Now (En son gönderilen paketin RTT (Rount Trip Time)), Avg (Average'ın kısaltması yani gönderilen tüm paketlerin ortalama RTT değerleri)
RTT ise Round Trip Time (Gidiş-geliş gecikmesi).

Router gelen paketin TTL değerine bakar ve 1 çıkarır. Eğer bu değer 0'a ulaşmışsa; Bufferından paketi atar. Çünkü paket zaten geç kalmıştır.

Benim aynı program ile yaptığım tarama bu şekilde.
(2. 3. atlamalarda kendi IP'm göründüğü için sadece sağ tarafı attım.)
1597021227791.png

Son düzenleme:
Dostum sen denemişsindir sanırım. Mümkünse yapmadıysan eğer 2. hop ip adresine ping atar mısın ? TTL değeri kaç çıkacak merak ediyorum. Bu arada ben de harici bir adet daha ethernet kartı var. Anakartın ve harici ethernet kartında da değer aynı, değişmiyor. Windows 10 da yeni formatladım :) Crackli hiçbir yazılım yok.

Dostum sen denemişsindir sanırım. Mümkünse yapmadıysan eğer 2. hop ip adresine ping atar mısın ? TTL değeri kaç çıkacak merak ediyorum. Bu arada ben de harici bir adet daha ethernet kartı var. Anakartın ve harici ethernet kartında da değer aynı, değişmiyor. Windows 10 da yeni formatladım :) Crackli hiçbir yazılım yok.
1597021619692.png

Bu değer zaten 255'den başlıyor. Router(bkz 192.168.1.1) kendi üzerinden aktarırken 1 çıkarıyor kaldı 254.
Kalan atlama(hop) miktarı.
Çünkü TTL değeri 8 bit unsigned integer. (işaretsiz(non-negative) tamsayı)
2^8 = 256. Yani toplam 256 farklı değer alabilir. Bu yüzden 0-255 aralığında bir değer alır.
255 Maksimum değeridir.

Eki Görüntüle 635470

Bu değer zaten 255'den başlıyor. Router(bkz 192.168.1.1) kendi üzerinden aktarırken 1 çıkarıyor kaldı 254.
Kalan atlama(hop) miktarı.
Çünkü TTL değeri 8 bit unsigned integer. (işaretsiz(non-negative) tamsayı)
2^8 = 256. Yani toplam 256 farklı değer alabilir. Bu yüzden 0-255 aralığında bir değer alır.
255 Maksimum değeridir.

Tamam rahatladım şimdi : ))) Peki Traceng programında ki bu maksimum gecikme süresi neden böyle oluyor ? Diğer hoplarda ki değerler aldığı ms değerine göre orantılı, normal gibi, ama bu 2. hop düşük ping almasına rağmen gecikme süresi maksimum da ? Ve anlamadığım şey CS:GO valve sunucularında (MM) rekabetçi maç yaptığım zaman hiçbir şekilde oyunumda stuttering hissiyatı yaşamıyorum. 64 tick olmasına rağmen mermilerim Faceit 128 tick serverlarına göre daha iyi gidiyor. Faceit Almanya serverlarında ise hiçbir şekilde paket kaybı yaşamıyorum. Bu sorun neden oluyor acaba ? Ping değerlerim de Almanya serverlarında çok da kötü gibi değil. Daha önce dediğim gibi yayıncıları izliyorum ve bazıları benden daha yüksek ping değeri almasına rağmen hiçbir şekilde stuttering olmuyor, ve mermileri çok akıcı. Ben MM'de 100 ping almama rağmen ayrıca 64 tick olmasına rağmen Faceit'e göre çok daha iyi. Faceit AC debug.txt dosyası içinde de hiçbir şekilde çakışma yok...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı