Tüm farlar tayvan'dan geliyor farklı türde bir sürü GTI far mevcut içi kırmızı detaylı vb. Adalet falan aramıyorum farlarımın aydınlatması gayet düzgün ve asla ne göz alır ne de rahatsız eder zaten mercekli tek farkı gündüz ledleri mavi yanmakta. Trafik kuralları konusunda ben de katıyım ve caydırıcı olmasını her zaman savunurum. Trafikte aptalca modifiye edilmiş onlarca araç veya ehliyetsiz tonlarca motorcu keko var. Onlara sarmayıp benim sadece rengi mavi olan farıma ve herhangi bir rahatsızlık vermeyen aracıma (egzoz vb) böyle muamele çekersen bende kendime göre adalet ararım yalnız. Ceza yenecek bir durumum yok bence şu araçta.
Dostum geçen sene 64/1-B5 "Yönetmelikte belirtilen esaslara aykırı ışık takmak" maddesinden ceza yemiş biri olarak seni çok iyi anlıyorum, yine seni uyarıp geçmiş benim aracı 3 saniyeliğine görüp koşa koşa arabasına binip ceza yazmıştı (kamera kaydım var ordan izlemiştim makbuz gelince). O dönem araç şirkete kayıtlı diye bireysel olarak mahkemeye itiraz edememiştim, sırf şu durumlarda keyfi yazılan cezalara itiraz edebilmek için kendi adıma geçirdim aracı düşün.
Sorun farın göz alıp almaması falanda değil, bazı dönemlerde ülkede eften püften sebeplere ceza yazıldığını bilmeyen yoktur, sen yine insaflısına denk gelmişsin uyarıyla kurtarmışsın,bu sebepten değil ama ben çok polislerle sözlü münakaşaya girdim 5 parmağın 5'i bir değildir elbette ama genel tavırları şu şekilde oluyor.
Ben sana ceza yazarım, eğer usule uygunsa gidip sen itiraz etmek zorundasın. Değilse veya uğraşamazsan paşa paşa ödeyeceksin, çünkü yapacak bir şeyin yok.
Ülkede olan en büyük yanlışlardan biri mevzuatı üstün körü bilip kendi insiyatifleriyle ceza yazabilme yetkisine sahip kişiler.
Bunun çözümü çok basit 7/24 kayıt alan bodycam, polis aracı kameraları veya mobeseler kullanarak, bilgisayar başında oturan rastgele polislere ilgili kayıtlar gidecek. Böylelikle canım istedi sana ceza yazdım veya devrem sana bi olay yolladım sana zahmet ceza yaz diyemeyecek kimse, kanıtlı bir şekilde karar verilecek. Bu olay haksız yere yazılan park cezalarının da, fahri müfettişlerin trafikte "hoşuna gitmeyen" olaylara gönderdikleri, seyir halinde cep telefonu kullanma, sinyalsiz art arda şerit değiştirme(makas), sırf apartmanında kendi koyduğu yere koyamadı diye yanlış park cezası gibi saçma olaylarında önüne geçmiş olur.
KISACASI KANIT
Çok geçmiş olsun ileride ceza yerseniz haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız muhakkak itiraz edin, hatta memura ulaşabilirseniz (ki ceza tutanağında memurun ismi yazar) görevini kötüye kullanmaktan dava açmaya gidin.
Araç çok tatlı maşallah, tekerinize taş değmesin. Mavi gündüzlerinde hiçbir sakıncası yok ne yolu aydınlatır, ne karşıdakini gözünü alır. Amacı nedir aracın gündüz görünürlüğünü sağlamak, e gayette işlevini yerine getiriyor sorun nedir ? Bununla uğraşılacağına ayarsız farlara müdahalede bulunsunlar.