Tramer kaydına göre araç alınır mı?

palaaxe

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 LapTop Gpu.
AMD Ryzen 7.
32 GB RAM.
Meslek
Video Editörü, Fotoğraf Editörü, Spot, 2.el Eşya Alım Satım, Nakliyat.
Bu tramer kaydı olaylarını çok bilmiyorum, araba alma planım var, sizce tramer kaydı nasıl olmalıdır? Bana ortalama fiyatlar ile alınır, sıkıntı olmaz, alınmaz, uzak dur, gibisinden bir liste gibi bir şey yaparsanız sevinirim.
Örnek: Şu fiyat arasındakiler alınır ama, bu fiyatlardan uzak dur.

Şu an birkaç arabaya baktım, bir tanesinde 2500 TL tramer kaydı var yazıyor. Sizce alınır mı?

Bu tramer kaydı olaylarını çok bilmiyorum, araba alma planım var, sizce tramer kaydı nasıl olmalıdır? Bana ortalama fiyatlar ile alınır, sıkıntı olmaz, alınmaz, uzak dur, gibisinden bir liste gibi bir şey yaparsanız sevinirim.
Örnek: Şu fiyat arasındakiler alınır ama, bu fiyatlardan uzak dur.

Şu an birkaç arabaya baktım, bir tanesinde 2500 TL tramer kaydı var yazıyor. Sizce alınır mı?

Hocam eğer yeni kayıtlı ise 2500 TL'den bir şey olmaz en fazla küçük bir çizik boyası falandır ama eski tarihli ise daha büyük bir kaza geçirmiş olabilir araç.

Hocam şimdi olayların fotoğrafları falan varsa daha iyi olur sizin için.

Mesela 2500 TL yeni dönemde ise normal. Elinizi atsanız 3-5K zaten her şey.

Mesela 2020 yılında 30 bin TL tramer varsa uzak durabilirsiniz çünkü 2020 yılında 30 bin TL ciddi bir para. Böyle ölçüm yapabilirsiniz.

Alacağınız araca göre, kullanışınıza göre bile değişebilir. Mesela biz yeni Transporter aldık. Boyalı full. Satmayı hiç düşünmeyeceğimiz için umrumuzda olmadı, aksine iyi oldu sonuçta 2005 model araç. Tramer vardı ama motor, turbo vs sağlam olduğu için aldık. Zaten motoru da yeni yapılmıştı.

Yani tamamiyle sizin durumunuza göre değişen bir şey

Son düzenleme:
Aynen öyle tramerin yılı önemli. 2015 araba alırken, 60k tramer fazla gelmeyebilir gözünüze ama, eğer kaza 2015 yılında olduysa, 50k büyük bir para olabilir o araç için, örnek verdim. Tramer güncel arabalar da biraz yüksek olabiliyor. 40-50k'nın altı sorun olmaz.

Yila ve onarimin nerede yapildigina gore degisir. Bugun bir LED far kirilsa serviste yaptirmak 30-40K minimum. Kaydin ne zamana ait olduguna bakmak lazim. Yine de bu her zaman kotuye isaret degil. Aracta degisen varsa ve bu onarim serviste kayit altina alinarak yapildiysa, arac da bu kazaya gore fiyat acisindan uygunsa yine de alinabilir. Kazanin turune gore de degisir.

Tramer kaydının miktarından çok tarihi önemli. Hem eski tarihli hem yüksek miktarlı kayıtlara dikkat etmekte fayda var ama bana göre benzer hasar durumdaki 2 araç arasında birinde tramer kaydı yok diğerinde varsa tramer kayıtlı olanını seçerim en azından aracın bi kaydı var.

Sadece tramer kaydı yeterli değil, sigorta veya kaskonun masrafı karşılamadığı durumlarda araç sahibi kendi cebinde ödeme yapıp aracı sanayide tamir ettirmişse Tramer'de temiz gözükür o yüzden ekspertiz yaptırıp öyle alın! Şehir dışına gidiyorsanız extra olarak araba boya test cihazı satın alıp Eksper'e gitmeden önce de kendiniz bir kontrol geçirebilirsiniz.

Ne zaman ne kazası yaptığını, fotoğraflı vs. şekilde elinde tutan adama güvenebilirsin. Ben aracımı satarken tamponu bile vurduğumu gösterip yerlerini adama elimle tek tek işaret ettim. Pasta cila ile geçirdiğim çizikleri bile anlattım. Kafamı yastığa rahatça koyamayacak şekilde satamam o arabayı.

Türkiye'de arabalar vergilerden dolayı çok pahalı zaten, insanlar kolay para kazanmıyor.

Bedelsiz hasar kaydı olan araçlardan uzak durun. Kazaya karışmış ancak aracın tamirini sigortadan yaptırmamıştır. Bu tip kayıtlı araçlar genelde büyük kazalara karışmış oluyor. Ancak tabi içlerinden basit kazalı da olabilir.

Tramer kaydı bedelli olanlar daha iyi fikir verebilir. 10 yıl önce 2500 TL büyük bir rakamdır ancak yakın zaman için önemsiz bir bedel.

Ağır hasar geçmişi olan araçlar ülkemiz işçiliği muazzam olduğu için fotoğraflarda bile kendini belli edebilir.

Tramer kayıtlı veya kayıtsız farketmez, muhakkak güvenilir bir firmada ekspertiz yaptırılmalı. Neticede kaza sonrası tutanak tutulmadan tamire giden araçlarda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı