Çözüldü Transcend SSD nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KARA1964

Decapat
Üstünde Solid state Drive yazıyor, markası da transcend oluyor galiba. Fotoğrafını çekip arattığımda internette bu çıkıyor. Galiba bayağı eski bir şey. Eski anakartımda bu şeyin kablosunun girdiği aynı port yeni anakartımda yok. Bunun dönüştürücüsü falan var mı acaba? Bir de buna takılı güç kaynağından gelen bir kabloda vardı. Galiba güç kaynağı ile gelmiş bu kablolar. Ondan onu ellemedim. Acaba ben bunu yeni anakarta nasıl bağlarım, içinde fotoğraflarım videolarım var önemli benim için.

Dosya Ekleri

• IMG_20241004_161647.jpg
    IMG_20241004_161647.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Hiçbir SATA alet bağlı değilse PSU da 3 adet SATA kablosu olması lazım.
Anakartınızda SATA girişi bulunmaması imkansız gibi bişey. Ne duydum ne gördüm.

Anakartın kutusun içindeki SATA kablosu yada eski bilgisayardan söktüğün SATA kablosu ve PSU da n gelen SATA güç kablosu ile takıp çalıştırabilirsin.

Evet anakartın kutusundan kablolar çıktı aynısından anakartıda baya kurcukladım bilgisayarı yan çevirip baktım anakartın kenarındaymış ama dediğiniz psudan gelen bir kablo yok boşta onu nasıl yapabilirim

Baktım baya toparlanmış kablo var bir tane boşta var ama sata güç kablosu ile alakası yok bambaşka bir kablo onun dışında takılı olmayan bir kablo yok

Bu sata güç kablosunu benim mi almam lazım çünkü bilgisayarı aldığımda ekstra bir harddisk taktırmadım tek bir tane m2 ssd ile geldi

Bu boştaki kablo ekran kartından geliyo 8 pinli bunu sata güç kablosuna dönüştürebilsek dönüştürücüsü varsa eğer çalışır mı

Son düzenleme:
PSU modeli nedir? Modüler bir PSU ise yanında gelen kabloları öncelikle PSU'ya bağlamanız gerekir.

İnternette aratınca bu çıkıyor
bendekide alttaki

Pardon kasayı söylesemde olurdu galiba
Kasa rampage Sailor

Dosya Ekleri

• IMG_20241004_173330.jpg
    IMG_20241004_173330.jpg
    171,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Hiçbir SATA alet bağlı değilse PSU da 3 adet SATA kablosu olması lazım.

Çözüm
Kasanın içinde boşta bir kablo bulamadım ama kurulumu yapanlar görüntün kirliliği yapmasın diyerekten kasanın içindeki psunun olduğu bölgeye saklamış olabilirler diye düşündüm orayı açıp bakacağım şimdi

ulaştım oraya gereken güç kabloları oradaymış hocam teşekkürler yardımınız için

Birde hocam ben bu ssdyi değilde harddiski ekran kartının altındaki yere taktım sorun olur mu vidalar delikli yerlere tam oturdu ondan

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-04-18-25-18-301_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-10-04-18-25-18-301_com.miui.gallery.jpg
    52,2 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı