Transformatör ile Volt yükseltilebilir mi?

@Yeni Teknik Sembol merhaba benim konum değil ama çok bilgili gördüm sizi 5V u 12v yükseltmek için ne yapabilirim acaba internette yuvarlak bir ferrit nüve kullanarak yapıldığını gördüm başka yöntemleri var mıdır ya da trafodaki nüveyide bu iş için kullanabilir miyim? Bir powerbankin çıkışına kullanacağım 5V ve 12v bir amfi çalştırmak istiyorum.(15wattlık bir amfi)

Merhaba. Hocam, 5 volt AC olsaydı sadece 5 volt > 12 volt AC/AC trafo ile 12'ye yükseltilirdi, ancak powerbank çıkışlı 5 voltluk DC akım olduğu için anahtarlamalı güç kaynaklarıyla, uygun dc-dc konverter (step-up konverterle) seçilerek bu işlemi yaparsınız. Örneğin 12 volt araç aküsüne bağlı çalışan ve simetrik 12 volt DC'nin üzerinde besleme akımlarını gerektiren amfileri araçlarda dc-dc konverterlerle 2 * 18 volt DC şeklinde çalıştırılma şekli (uygulaması) (nette tamirci Hasan usta olarak aklımda kaldı) bulunuyor. Seçilecek olan 5 volt >12 volt DC-DC konverterin watt gücü (çıkış amperi) amfinin çalışma gücüne eşit kalacak şekilde seçilmeli. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı