1Mehmet_Bey
Decapat
Daha fazla
Elimde 5 adet BD139 transistör, 3W 4ohm bir hoparlör, 3.5mm jak, 5V 2.1a adaptör ve farklı farklı bir sürü direnç var. İnternette bunlarla bir amfi yapılabileceğini gördüm. Nasıl yapacağımı tam anlamadığım için chat GPT'ye sordum. Bana bir devre şeması verdi ben de onu kurup çalıştırdım. İşe yaramadı, adaptörü prize sokunca hoparlör geriye doğru gidiyor ve aynı trafoların çıkardığı gibi bir ses çıkarıyor. Nasıl yapmam lazım? Hazır bir amfi devresi almam şart mı? Bana bir şema çizip gösterirseniz mutlu olurum. 
Bu da chat-GPT'nin verdiği, benim kağıda döküp çalıştırdığım devre:
Çizimi çok basit yaptım, gerçek devrede böyle baştan savma değil. Mesela 3.5mm jakın yanında + olan yer aslında sağ ve sol çıkışı birleştirdiğim yer, - olan yer de gnd. Her şeye dikkat ettim, bozuk bir parça yok büyük ihtimalle sorun benden kaynaklı. İlk kez hoparlör ve amplifikatör ile uğraşıyorum, basit bir dille anlatırsanız sevinirim.
Bu da chat-GPT'nin verdiği, benim kağıda döküp çalıştırdığım devre:
Çizimi çok basit yaptım, gerçek devrede böyle baştan savma değil. Mesela 3.5mm jakın yanında + olan yer aslında sağ ve sol çıkışı birleştirdiğim yer, - olan yer de gnd. Her şeye dikkat ettim, bozuk bir parça yok büyük ihtimalle sorun benden kaynaklı. İlk kez hoparlör ve amplifikatör ile uğraşıyorum, basit bir dille anlatırsanız sevinirim.