TranslucentTB - 0xc000007b | TranslucentTB.exe

GordonIFreeman

Kilopat
Process Monitor Log Özeti
TranslucentTB.exe

Bilgisayar adı
BLACKMESA
Mantıksal işlemci sayısı
4
RAM
5.92 GB
İşletim sistemi
Windows 6.3 Build 9600.2 64-bit
DLL dosyaları
Kod:
CoreMessaging.dll KernelBase.dll advapi32.dll apphelp.dll comctl32.dll kernel32.dll ntdll.dll

Botun belirttiği DLL dosyası doğru. O dosyadan kaynaklı 0xc000007b hatası alıyorsunuz.

C:\Windows\System32\CoreMessaging.dll

Silmeniz gerekebilir ama yerine geri nasıl doğru bir şekilde yüklenir bilmiyorum, zira bu DLL dosyası Microsoft Visual C++ paketleri, DirectX runtime aracı vs. ile yüklenebilen türden bir DLL değil. Ek olarak bu DLL'yi de ilk etapta silemeyebilirsiniz, trustedınstaller hatası verebilir. Sistem DLL'si olduğu için zorla silme programları ile silseniz de sistemi sıkıntıya sokabilir.

Dosyayı silip kendi sistemimden upload ettiğim aynı dosyayı tekrar C:\Windows\System32 konumuna atmayı deneyebilirsiniz:

Aslında sistemde Driver Booster çalışmakta ve eminim ki bir şeylere zarar vermiştir. Direkt olarak temiz kurulum önerimdir. Aynı zamanda uygulama da Windows 10 ve üzerine destek vermekte, yani 8.1 olan bu sistemde de çalışmamalı yanlışım yoksa. Yine de derseniz deneyin ve sonucu paylaşın ona göre konunuzu çözüldü olarak işaretleriz, bilginize @GordonIFreeman.

Arkada Driver Booster açık olduğunu ve konu sahibinin işletim sisteminin 8.1 olduğunu şimdi fark ettim. Raporda direkt hata kaynağı dosyaya odaklanmışım. Bağlantıdaki dosyayı Windows 10 sistemden upload ettim. 8.1 sisteme Windows 10'dan alınan bir dosyayı kopyalama işlemi sağlıklı olur mu fikrim yok açıkçası. Dediklerimi yapmadan önce temiz kurulum denemesi daha sağlıklı olacaktır bence de. Dilerse deneyebilir tabii dediklerimi.

Cevapladığınız için teşekkürler, ilk önce sistemi bugün yeni formatlamıştım Driver Booster ile de sürücüleri yükledim (bilgisayar eski olduğu için driver bulmak biraz güç ama ekran kartını ve ses sürücülerini manuel yükledim tabii ki) @wanetage yüklediği dosyayı System32'ye attım ve denedim hata değişti: api-ms-win-core-file-l1-2-1.dll adlı bir dosyanın kayıp olduğunu söylüyor. El ile mi yüklemeliyim yoksa herhangi bir sistem paketi eksikliğinden mi kaynaklanıyor bilemediğimden yeni rapor yükledim.

Cevapladığınız için teşekkürler, ilk önce sistemi bugün yeni formatlamıştım Driver Booster ile de sürücüleri yükledim (bilgisayar eski olduğu için driver bulmak biraz güç ama ekran kartını ve ses sürücülerini manuel yükledim tabii ki) @wanetage yüklediği dosyayı System32'ye attım ve denedim hata değişti: api-ms-win-core-file-l1-2-1.dll adlı bir dosyanın kayıp olduğunu söylüyor. El ile mi yüklemeliyim yoksa herhangi bir sistem paketi eksikliğinden mi kaynaklanıyor bilemediğimden yeni rapor yükledim.

Dediğim gibi, temiz kurulum yapıp tüm sürücüleri elle yüklemenizi öneriyorum. Bu raporda hatanın kaynağı olan api-ms-win-core-synch-l1-2-1.dll çok karşımıza çıkan bir DLL değil. Yine de tüm Redist paketlerini kurmak adına aşağıdaki hepsi bir arada paketi kurup son durumu paylaşabilirsiniz.

Ek olarak CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow komutunu girip onarımın sonucunu da paylaşabilirsiniz. Yine de temiz kurulumdan yanayım, hatta Windows 10 kurma şansınız varsa Windows 10 kurmanızı da önermiş olayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı