TranslucentTB artık Windows 11 22H2 Moment 2 ve sonrasını doğrudan destekliyor!

Merhaba arkadaşlar. TranslucentTB'ye bu sabah saat 7:20'de gelen güncelleme ile artık TranslucentTB, Windows 11 22H2 Moment 2 ve sonrasını doğrudan desteklemeye başladı.

Eskiden TranslucentTB, Windows 11 22H2 Moment 2 ve sonrası yüklü bir bilgisayara kurulabiliyordu ve çalışıyor gibi görünüyordu fakat görev çubuğu görünümü değiştirseniz de hiçbir şey değişmiyordu. Çünkü 22H2 Moment 2 güncellemesi ile Microsoft, görev çubuğu kodunda güncelleme yaptı. Windows 11 ilk çıktığında yeni görev çubuğu hala eski Windows 10 görev çubuğunun altyapısının üzerine inşa edilmişti. Fakat 22H2 Moment 2 güncellemesi bunu tamamen değiştirdi ve yepyeni bir görev çubuğu kodu getirdi.

Fakat TranslucentTB maalesef eski görev çubuğu koduna göre tasarlanmış olduğu için yeni görev çubuğunun aktif olduğu sistemlerde (Windows 11 22H2 Moment 2/3 yüklü ve herhangi bir ViVeTool ayarı yapılmamış sistemler) çalışmıyordu.

Bugün gelen güncellemenin sürüm numarası 2023.1 olarak geçiyor. Eski sürüm ise 2022.1 idi. Yeni sürümün notlarını İngilizce bilenler GitHub sayfasından okuyabilir:

Yeni sürümü Microsoft Store üzerinden indirebilirsiniz. Eğer daha önceden zaten indirdiyseniz tek yapmanız gereken şey Microsoft Store'dan güncellemeleri kontrol ediip yeni sürümü yüklemek.

Yeni 2023.1 sürümü ile gelen tek yenilik Moment 2 görev çubuğu desteği değil. Aynı zamanda TranslucentTB'nin arayüzü artık Türkçe destekli hale geldi. Eskiden Türkçe Windows'larda TranslucentTB arayüzü İngilizce idi.

Eğer aktif olarak Windows 11 22H2'de TranslucentTB kullanıyorsanız ve daha önceden TranslucentTB'nin çalışması için ViVeTool ile yeni görev çubuğunu devre dışı bıraktıysanız artık TranslucentTB'yi güncelledikten sonra gönül rahatlığıyla yeni görev çubuğunu açabilirsiniz. Bunun için ViVeTool ile vivetool /reset /id:STTest komutunu girerek elle eklediğiniz STTest'i kapatan girdiyi silebilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda yeni görev çubuğu aktif olacak ve eğer TranslucentTB'yi de güncellediyseniz yeni görev çubuğu ile TranslucentTB sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

Resimler:
windows 11 22h2 moment 2 ile artık translucenttb çalışıyor 1.png

windows 11 22h2 moment 2 ile artık translucenttb çalışıyor 2.png

windows 11 22h2 moment 2 ile artık translucenttb çalışıyor 3.png

windows 11 22h2 moment 2 ile artık translucenttb çalışıyor 4.png


Windows'um İngilizce olduğu için TranslucentTB de İngilizce olarak çalışıyor. Eğer Türkçe Windows kullanıyorsanız TranslucentTB de Türkçe olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı