Travmalar zamanla geçer mi?

Daha fazla  
İki travmam var.

Birisi deniz, göl gibi büyük su kütlelerinde yüzemiyorum. Bu korkum küçük yaşta oluştuğu için yüzmeyi travmadan 14 sene sonra öğrenebildim. O da havuzda deneye deneye ve zoraki bir sebep yüzünden. Yoksa yaşım 32 oldu ve hala yüzme bilmezdim.

Diğeri fobi olarak geçiyor mu bilmiyorum ama ölüm içeren videoları izleyemiyorum.

İkisi de küçük yaşta deneyimlediğim şeyler yüzünden oluştu.

Merak ettim de acaba bir gün geçer mi bu korkular? Her iki korkuyu kazandığımda 10-12 yaş arasındaydım, yaş 32 oldu hala geçmediler de. 😅

Neden ölüm içeren videoları izleyesin ki? Ben X üzerindeki vahşet içeren sayfaları izlemeyi seviyorum fakat kimse izlememeli diye düşünüyorum. Talasafobi var gibi, Subnautica oynamanı öneririm korkunla yüzleş!
Ölüm içeren videolar zaten izlemiyorum hocam. Ama herhangi bir platform da birden karşıma çıkabiliyor. Bir anda kanım çekiliyor acayip bir his oluyor.

Hadi videoları geçebilirim de gerçek hayatta böyle birşey yaşarsam donup kalır, tepki veremem. En azından güçlü durabilmek, başkasına dert olmamak adına geçmesini isterim.

Hocam yüzme geçer eğer ona karşı yüzleşmen gerek sadece sende boğulma korkusu var ölüm videosu çok zor ama.
Yüzmeyi öğrendim hocam. Korkum dibini göremediğim derin su. Artı denizdeki canlılar. :) Derin suya girince birşeyin beni tutup dibe çekeceği hissine kapılıyorum.

Ölüm içeren videolar zaten izlemiyorum hocam. Ama herhangi bir platform da birden karşıma çıkabiliyor. Bir anda kanım çekiliyor acayip bir his oluyor.

Hadi videoları geçebilirim de gerçek hayatta böyle birşey yaşarsam donup kalır, tepki veremem. En azından güçlü durabilmek, başkasına dert olmamak adına geçmesini isterim.
Ben bu tarz videoları izlerken hiç farklı hissetmiyorum fakat gerçek hayatta karşılaşsam ben bile donar kalırım muhtemelen.
Yüzmeyi öğrendim hocam. Korkum dibini göremediğim derin su. Artı denizdeki canlılar. :) Derin suya girince birşeyin beni tutup dibe çekeceği hissine kapılıyorum.
O bende de var. Kuvvetle muhtemel çoğu insanda vardır, insanı en çok bilinmeyen şeyler korkutuyor. Suyun içinde savunmasızsın, doğru düzgün göremez, duyamazsın ama bu ''onlar'' için geçerli değil. Senin orada olduğunun farkındalar :)

Ben bu tarz videoları izlerken hiç farklı hissetmiyorum fakat gerçek hayatta karşılaşsam ben bile donar kalırım muhtemelen.

O bende de var. Kuvvetle muhtemel çoğu insanda vardır, insanı en çok bilinmeyen şeyler korkutuyor. Suyun içinde savunmasızsın, doğru düzgün göremez, duyamazsın ama bu ''onlar'' için geçerli değil. Senin orada olduğunun farkındalar :)
Peki hocam sen denizde veya gölde vs. yüzebiliyor musun?

Ayağım suya değiyorsa evet, değmiyorsa hayır. Havuzda falan yüzebiliyorum. 7-8 yaşlarımdayken iskeleden atlayıp boğulmuştum travma yaşatmadı ama yine de ayağım değmezse panik olurum.
O zaman sende de talassofobi var diyebiliriz. :)

Bununla da nasıl yüzleşir ki insan.

Kendi açımdan hadi diyelim ölüm videolarına içim çekilse de bakmaya çalışırım ama iş denize gelince ne yapabilirim ki? Dibi görünmeyen suya atlamam için beni etkisiz hale filan getirmeleri lazım. 😅

O zaman sende de talassofobi var diyebiliriz. :)

Bununla da nasıl yüzleşir ki insan.

Kendi açımdan hadi diyelim ölüm videolarına içim çekilse de bakmaya çalışırım ama iş denize gelince ne yapabilirim ki? Dibi görünmeyen suya atlamam için beni etkisiz hale filan getirmeleri lazım. 😅
Şu hayatta korkuların veya fobilerin ne desen aklıma sadece talasafobi geliyor. Başka korkularım varsa da henüz keşfetmedim galiba.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki travmam var.

Birisi deniz, göl gibi büyük su kütlelerinde yüzemiyorum. Bu korkum küçük yaşta oluştuğu için yüzmeyi travmadan 14 sene sonra öğrenebildim. O da havuzda deneye deneye ve zoraki bir sebep yüzünden. Yoksa yaşım 32 oldu ve hala yüzme bilmezdim.

Diğeri fobi olarak geçiyor mu bilmiyorum ama ölüm içeren videoları izleyemiyorum.

İkisi de küçük yaşta deneyimlediğim şeyler yüzünden oluştu.

Merak ettim de acaba bir gün geçer mi bu korkular? Her iki korkuyu kazandığımda 10-12 yaş arasındaydım, yaş 32 oldu hala geçmediler de. 😅
Ölüm içeren videoları izliyorsanız o zaman zaten bir sıkıntı var demek niye bir insan vahşet, i*faz videoları izlerki izlesinki çevremde vardı biri Telegram'dan izliyormuş nasıl psikolojin kaldırıyor unutmuyorsun diye sorduğumda bana anoramal gelmiyor diyordu beynim kaldırıyor vs. diyordu ben olsam böyle bir şeyi unutamam yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı