Daha fazla
Ölüm içeren videolar ile alakalı şöyle bir detay vereyim.Ölüm içeren videoları izliyorsanız o zaman zaten bir sıkıntı var demek niye bir insan vahşet, i*faz videoları izlerki izlesinki çevremde vardı biri Telegram'dan izliyormuş nasıl psikolojin kaldırıyor unutmuyorsun diye sorduğumda bana anoramal gelmiyor diyordu beynim kaldırıyor vs. diyordu ben olsam böyle bir şeyi unutamam yani.
Çocuk olduğum yıllarda internet bu kadar engellenmiyordu. Deepweb in filan olmadığı zamanlardı, istediğin siteyi yaz gir gezden ibaretti ortalık.
Birinin bana önerdiği bir siteye girdim. Çocuk kafasıyla kurcalarken bir infaz videosuna denk geldim. O videoyu izledim. Çocuk kafasıyla. Fakat bir zaman sonra fark ettim ki artık değil infaz videoları, X aracı sürerken kaza yaptı düştü, motorla bir yere çarptı öldü gibisinden sıradan haber kanallarında bile gösterilen videoları bile izleyemiyorum.
( Çocukken izlediğim video olayını yazarken bile rahatsız etti içimi o derece )
Yıllar geçti, şuan gündelik zamanda video vs. izlerken kaza videolarını oto geçiyorum, bir daha önerme seçeneğini seçiyorum, hassas videoları göstermemeyi seçiyorum. Artık değil infaz, kaza, ölüm videosu izlemek, basit bir ölüm içeren habere bile bakamıyorum.
Durum bu.
Diğer insanların bu haberleri izleyebilmesi, (infaz, işkence filan onlar hariç) sıradan ölüm haberlerini izleyebilmesi normal olan buymuş gibi geliyor.