Tray işlemci almanın zararları var mıdır?

K olmayan işlemcileri hele'ki İ3 gibi düşük güç tüketen işlemcileri almanızda hiç bir zarar yok. Benim kastettiğim yüksek seviye işlemcilerin sırf 200-300 TL gibi cüzzi miktara tray'in satın alınması. Burada firmalar sırf ticaretleri etkilenmesin diye sus pus olup Tray hakkında yeteri kadar bilgi vermedikleri için söylemek istedim.
Teşekkür ederim.

Tray işlemcilerin doğrudan Intel garantisi bulunmamaktadır. Ayrıca silikon mimarileri zayıftır. Özellikle K işlemci alındığında O.C değerleri bir hayli düşük performans sergilemektedir. Tarafımca 100'e yakın işlemcide denenmiştir. Tray işlemciler Intel tarafından düşük sınıflı olarak ayrılıp hazır kasa satan markalara ucuz fiyatlı pazarlanmaktadır. Asus,Hp,Lenovo vb. Yalnız o markalarda çok fazla tedarik ettiği için Tray işlemcilerin bir kısmını kullanıp bir kısmınıda kendi yollarıyla pazara sürmektedir. Tedarikçi bayi 2 yıl kendi garantisini vererek tray işlemcileri son kullanıcıya pahalı bir şekilde ulaştırmaktadır. Sorgulamalarıma istinaden tray işlemciler neredeyse %50 fiyatına bayilere gelmektedir.
Şu zamana kadar şu forumda okuduğum en işime yarayan bilgi. Teşekkür ederim.

K olmayan işlemcileri hele'ki i3 gibi düşük güç tüketen işlemcileri almanızda hiçbir zarar yok. Benim kastettiğim yüksek seviye işlemcilerin sırf 200-300 TL gibi cüzzi miktara Tray'in satın alınması. Burada firmalar sırf ticaretleri etkilenmesin diye sus pus olup tray hakkında yeteri kadar bilgi vermedikleri için söylemek istedim.

Peki hocam AMD işlemcilerde alıp almamalı mıyız onun hakkında bir yorumunuz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı