TR'de neden ADC ve Support oynanmıyor?

782692

Picopat
Arkadaşlar soru çok basit, TR'de neden ADC ve Support oynayan hiç kimse yok? Bu oyunda ben elmas ligindeyim ve Jungle mainim arada sırada Support veya ADC autofill atıyor tabii ki önceden ADC oynamayı ve ADC ile Sinerji sağlayabilecek şampiyonları öğrenmiştim, autofill attığında ADC veya Support olarak oyunu oynayabiliyorum. Support oynadığım zaman yanımdaki ADC resmen alt koridor hakkında hiçbir bilgisi yokmuş gibi davranıyor, karşıda nautilius olmasına rağmen minyonların dışında dolaşıyor, takımıma gelen Support'lar ise itemi bitmesine rağmen tarayıcı ve kontrol totemi almıyor.

TR serverindaki herkes mid Yasuo Yone Zed main falan mı? Elmas liginde bunların olması çok saçma geliyor.

Çünkü League of Legends takım oyunu değil, TR'de hiç ama hiç değil.
Kendimden örnek vereyim, yanıma kim olduğunu bilmediğim birinin gelmesini istemem, maç boyunca ona bağlıyım sonuçta. Güzel oynarsa oyunum iyi geçecek, kötü oynarsa, farm çalarsa, saçma hareketler yaparsa oyunum mahvolacak. Ben bunları bile bile neden Bot'ta oynayayım ki?

Çünkü League of Legends takım oyunu değil, TR'de hiç ama hiç değil.
Kendimden örnek vereyim, yanıma kim olduğunu bilmediğim birinin gelmesini istemem, maç boyunca ona bağlıyım sonuçta. Güzel oynarsa oyunum iyi geçecek, kötü oynarsa, farm çalarsa, saçma hareketler yaparsa oyunum mahvolacak. Ben bunları bile bile neden Bot'ta oynayayım ki?
Maalesef bunu ne kadar kabullenmek istemesekte Riot kanunları gereği LoL bir takım oyunu, alt koridor oyunda öne geçemezse kaybedersin ADC ve Supportun önemi çok büyük. Bot lanedan birisi lane değişmek isterse oyunu bozuyorum ben artık, çünkü o maçın kayıp olacağını biliyorum LP kaybetmek yerine 10-15dk ceza almayı tercih ederim, bu oyunda autofill kaldırılması lazım acilen.

Ben şahsen destek mainim. Ama insanların niye oynamadığını anlıyorum. Sup oynayarak ne oyun kazanma şansınız oluyor ne keyif alabiliyorsunuz. Yanınıza mid main otofill adcler geliyor kite atmayı bile bilmiyor koridoru da tek kazanamayacağınız için lose alıp oturuyorsunuz aşağı. Tamamen yazı tura bot lane. Takım kusursuz oynamadıkça önde bile olsalar hata yapıyorlar siz o hataları öngörseniz de birşey yapamıyorsunuz. Dolayısıyla lig de atlayamıyorsunuz takım kötü olduğu için.

Maalesef bunu ne kadar kabullenmek istemesekte Riot kanunları gereği LoL bir takım oyunu, alt koridor oyunda öne geçemezse kaybedersin ADC ve Supportun önemi çok büyük. Bot lanedan birisi lane değişmek isterse oyunu bozuyorum ben artık, çünkü o maçın kayıp olacağını biliyorum LP kaybetmek yerine 10-15dk ceza almayı tercih ederim.
Riot getirdiği düzenlemelerle LoL'ü takım oyunu yapmak için elinden gelen her şeyi yapıyor ama, oynayanlar takım oyuncusu değil ki demek istediğim oydu.

Yani mesela, takımın sana neden Vadi almıyorsun diye kızar, söver ama Vadi'nin bir özelliği olan tek kişiden alınan hasar azaltmasını bilmezler.
Yani, tam sayıyı hatırlamıyorum ama tek kişi dalarsan %50ydi sanırım senden daha az hasar alıyor, bu da vadi'yi kesmeyi bir işkence haline getiriyor. Doğal olarak birinin sana yardıma gelmesi gerekiyor ama kimse gelmiyor, neden? Çünkü Orman'ın görevi budur, farmda geri kalmamaları gerek vs. vs.

Jungle, support gibi koridorlar TR'de pek tercih edilmiyor çünkü yanındaki adam ya da takımın kötü oynarsa ilk suçlanacak kişi, bu iki roldür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı