Trendyol açılmış telefon iade edilir mi?

Bu söylediğiniz yetkili servis değişim raporu 15 gün ve sonrası için geçerli değil mi? Sonuçta 15 gün geçse bile sorunlu ise ve rapor varsa her türlü iade veya değişim yapmak zorunda.

Trendyol'dan satın alırken sözleşmede de şu şekilde yazıyor:

8. CAYMA HAKKI​

8.1. Alıcı, 15 (onbeş) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin Sözleşme'den cayma hakkına sahiptir.

Diğer konuda gerçekten haklısın fakat bazen insan biraz kullanınca bazı şeyleri fark ediyor.

Telefonlarda cayma hakkı reddine dair Yargıtay kararı var. SIM kart takıldıysa satıcı reddedebilir.

Telefonlarda cayma hakkı reddine dair Yargıtay kararı var. SIM kart takıldıysa satıcı reddedebilir.

O yargıtay kararında SIM kart takıldığı için mutat kullanım dışıdır demiyor. SIM kart takıldığı durumun mutat kullanım olup olmadığı değerlendirilmesi isteniyor ve hala bu SIM kartın takılma muhabbetinin mutat kullanım dışı olduğuna dair bir karar göremedim araştırmalarımda. Ama yine de insan tereddüt ediyor iade etme konusunda çünkü hakem heyetiyle uğraşma derdi çok büyük sıkıntı.

O yargıtay kararında SIM kart takıldığı için mutat kullanım dışıdır demiyor. SIM kart takıldığı durumun mutat kullanım olup olmadığı değerlendirilmesi isteniyor ve hala bu SIM kartın takılma muhabbetinin mutat kullanım dışı olduğuna dair bir karar göremedim araştırmalarımda. Ama yine de insan tereddüt ediyor iade etme konusunda çünkü hakem heyetiyle uğraşma derdi çok büyük sıkıntı.
Hocam iade edemezsiniz açıp kullanmışsınız akıl var mantık var düşünsenize siz bir satıcısınız sıfır cihaz satıyorsunuz adam kullanıyor sonra aa bu ürünün şarjı hızlı bitiyor ve çok ısınıyor memnun olmadım diyip iade ediyor peki satıcı napacak bu telefonu telefon çünkü 2.el oluyor. Ayrıca telefonu alırken detaylıca araştırmanız lazımdı. Ayrıca o 14-15 gün içerisinde olan cayma hakkı kapalı kutu yani hiç kullanmadan geri gönderirseniz iade ederler.

Eğer telefon arızalı olsaydı teknik servise yollayıp iade ya da değişim raporu alırdınız fakat arıza yok bir şey yok iade edemezsiniz boşa uğraşırsınız.

Hocam iade edemezsiniz açıp kullanmışsınız akıl var mantık var düşünsenize siz bir satıcısınız sıfır cihaz satıyorsunuz adam kullanıyor sonra AA bu ürünün şarjı hızlı bitiyor ve çok ısınıyor memnun olmadım deyip iade ediyor peki satıcı napacak bu telefonu telefon çünkü 2.el oluyor. Ayrıca telefonu alırken detaylıca araştırmanız lazımdı. Ayrıca o 14-15 gün içerisinde olan cayma hakkı kapalı kutu yani hiç kullanmadan geri gönderirseniz iade ederler.

Eğer telefon arızalı olsaydı teknik servise yollayıp iade ya da değişim raporu alırdınız fakat arıza yok bir şey yok iade edemezsiniz boşa uğraşırsınız.

Ben de diyorum ki kutusu açılmamış ibaresi "KANUN" da yok (benim gördüğüm kadarıyla). O zaman satıcı sözleşmeye bu maddeleri koymayacak. Bu sözleşme maddeleri ürünü mutat bir şekilde kullanmış birisi memnun olmadığı için iade edebilir diyor. Keşke bir temele dayandırsanız söylediklerinizi o zaman daha mantıklı olur.

Ben de diyorum ki kutusu açılmamış ibaresi "KANUN" da yok (benim gördüğüm kadarıyla). O zaman satıcı sözleşmeye bu maddeleri koymayacak. Bu sözleşme maddeleri ürünü mutat bir şekilde kullanmış birisi memnun olmadığı için iade edebilir diyor. Keşke bir temele dayandırsanız söylediklerinizi o zaman daha mantıklı olur.
Hocam mağazayı arayıp konuştunuz mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı