Trendyol Express kargoyu şehir şehir gezdiriyor

duygukal

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2017
Mesajlar
110
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Salı günü ASUS Dual 6650 XT ekran kartını indirimde 8000 TL'ye satın aldım. Çarşamba günü kargoya verilmesine rağmen Mersin, Adana, Bursa olarak gidiyor ama Kütahya'ya gelmesi gerekmez mi? Bursa dan daha yakın bir konumda. Bu gün gelmezse Salı gününe ertelenecekmiş.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-12-30 133647.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-30 133647.png
    48 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Salı günü ASUS Dual 6650 XT ekran kartını indirimde 8000 TL'ye satın aldım. Çarşamba günü kargoya verilmesine rağmen Mersin, Adana, bursa olarak gidiyor ama Kütahya'ya gelmesi gerekmez mi? Bursadan daha yakın bir konumda. Bugün gelmezse salı gününe ertelenecekmiş.

Eğer ki satıcı çok sipariş alıyorsa normaldir salıya ulaşır.
 
Kargo şirketlerinin çalışma şekli ile alakalı bir durum aslında.

Herhangi iki şehir arasında direkt taşıma yapmaya kalksalar o kadar çok kombinasyon olur ki asla işin içinden çıkamazlar. O yüzden birkaç tane büyük şehir düğüm noktası olarak belirlenir. Birisi gönderiyi verdiğinde(Mersin) o paket küçük taşıma aracıyla önce kendisine en yakın aktarma merkezine(Adana'ymış) gider. Daha sonra alıcıya en yakın aktarma merkezine(Bursa'ymış) büyük araçlarla götürülür. En son olarak da alıcının adresi hangi şubenin(Kütahya?) yetki sahasındaysa oraya nakledilir ve dağıtıma çıkar.

Küçük lojistik şirketlerinin dağıtım noktaları ve aktarma merkezlerinin sayısı az olduğu için böyle bir tablo ortaya çıkabilir. Sana daha yakın aktarma merkezi olmadığı için kuş uçuşu daha uzak kaçan Bursa'ya gitmiştir.
 

Geri
Yukarı