Trendyol kusurlu monitörü iade etmiyor

Aynen panel sorunu var genel olarak VA panel sorunu bence Samsung oddsey modeli ile arasında kaldım. Onlarda da ghosting sorunu var maalesef.
G7 27 inch 2560x1440 oddessy kullanıyorum ilk aldığımda UFO testi yaptım ghosting vardı yazılım güncellemesinden sonra 2 gün önce yaptığım testte %99 ghosting görmedim

Geçtiğiniz gün 14biş günü ise, uzaktan satış, internetten alışveriş yasası gereği, ürünü beğenmeseniz dahi, herhangi bir rapor a ihtiyaç olmadan iade etme hakkınız var. Trendyol'a bu hakkınızı bildirin, ürünü iade edeceğinizi, söyleyin. Yasaya uyup uymayacaklarını, açıkça sorun, uymaylarsa tüketici mahkemesine gideceğinizi söyleyin ve gerekirse gidin. Uzun sürsede o ürün iade olur, ya da değişir. Korkmayın uğraşın.

Herkes önce Asus'a gönderip rapor alınması gerektiğini belirtmiş ancak herkes bu durumu yanlış biliyor ve satıcılar da bu durumu kötü niyetli olarak kendi lehlerine kullanıyorlar. Mevzuata göre ürünün size teslim tarihinden itibaren ilk 6 aylık süreçte ortaya çıkan kusurlar ilk teslim anında varmış gibi kabul edilir. Tüketicinin ürünün kusurlu olduğunu ispat etmek gibi bir durumu söz konusu değildir. Kusurlu şeklinde beyanı yeterlidir. Satıcının ise iadeyi kabul etmemesi için ürünün kusursuz olduğunu veya üründeki ortaya çıkan sorunun kullanıcıdan kaynaklandığını ispat etmesi gerekir. Bu açıdan satıcının ürün için rapor istemesi veya ürünün önce ASUS'a gönderilmesi gerektiği yönündeki tüm direktifler yanlıştır. Satın almış olduğunuz ürünlerde Satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 10 (İspat Yükü)
Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.
TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Ayrıca somut durumda kusuru geçtim ürün mesafeli satışlar yönetmeliği çerçevesinde satın alındığı için kusur olsa da olmasa da tüketicinin koşulsuz şartsız iade hakkı bulunmaktadır. Bu durumda satıcı üründe kullanıcıdan kaynaklı kusur bulursa iadeyi kabul etmeyebilir.​

Doa raporu ile yapmak zorunda iadeyi her şart altında zaten düz iade etmeye çalışanlardan aynı firma hep rapor istemiş edebilenler olmuş.
O halde monitör geldiği zaman dediğiniz gibi ilerliyorum. Bu süreci izleyip iade edenlerin linkini atma şansınız var mı bulduysanız?

O halde monitör geldiği zaman dediğiniz gibi ilerliyorum. Bu süreci izleyip iade edenlerin linkini atma şansınız var mı bulduysanız?
Ek olarak trendyol desteğe durumu belirttiğim zaman da yetkili servise yönlendiriyorlar. Rapor ile beraber bize ulaşın dediler.

G7 27 inch 2560x1440 oddessy kullanıyorum ilk aldığımda UFO testi yaptım ghosting vardı yazılım güncellemesinden sonra 2 gün önce yaptığım testte %99 ghosting görmedim.

Modellerde kronik sorun da olabilir hocam model ismini şu an hatırlamıyorum ama 165 Hz'lik 24 inçlik monitorunde vardı.

Tamir falan yaptırma kardeş iade et direkt. Sıfır monitörün nesi tamir gerektirir ? Sırf beğenmediğin için bile iade edebiliyorsun. Uğraş bunlarla. Bozuk kırık 2.el ürünleri veriyorlar millete. Bozabiliyorsan iyice boz öyle iade et bozuk geldi de.

Kral trendyol destek de yardımcı olmuyor. Bozuk geldi garantiye yolla diyorlar. Tekrar tekrar iade kodu oluştursam yine gel git yapacak monitör ücret aktarilmicak.

Arkadaşlar ürünü geri yolladılar bana. Açtım garanti belgesindeki şirketle görüşmek için lakin garanti belgesini almışlar. Bilginiz olsun. Süreç boyunca gelişmeleri yazarim.

Son düzenleme:

Bende Trendyol da satıcıyım iade kabul edilmeme süreçlerinde kararı Trendyol'un ekibi veriyor biz sadece iade red nedenimizi yazabiliyoruz 2.kez talep açıp red yersen bir daha iade hakkın kalmıyor. Normalde ürünün kutusu yırtık dahi olsa iadeyi kabul ettirir Trendyol ama elektronikte farklı sanırım dedikleri belgeyi alıp onunla göndermeden etmeniz zor.

Uğraşıcam hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…