Trendyol kusurlu monitörü iade etmiyor

ASUS Gaming laptop almıştım. 3 gün içinde ekran kartı arızası verdi servise gönderdim. Doa raporu aldım bir ara kargo şirketi kaybetti falan, servisleri berbat bu arada. SMS Infocom'dan bahsediyorum 1.5 ay uğraştım para iadesi aldım, daha da ASUS tercih etmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Btuplus mu ne bu satıcıdan bende monitör aldım; ölü piksel vardı iade etttim kabul etmediler iadeyi sonra geri yolladıları geri yolladıkları mönitörde ölü piksel yok oldu birden orada değiştirdiler muhtemelen. Bu satıcı tam dolandırıcı buradan monitör falan almayın bence. Keşke bu sitede e ticaret firmaları için bir bölüm ayrılsa satıcılara puan verilse onda göre bizde güvenilir insanlardan alsak.

Okay
Selamlar arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde Trendyol betaplus satıcısından monitör satın aldım. Kusurlu olarak geldiği için birkaç gün sonra iade etmek için yolladım. Bugün iade reddedilmiş. Bu olaylar max 10 gün içinde yaşanıyor. Böyle bir hakları var mı? Hangi yolu izlemem gerekiyor?
Olay satıcı degilki.
Olay işlem sırası.
1)Sorun olduğunda bunu resim/video ile kayıt altına aldınız.
2) yetkili servise sorunu anlatan bir kağıt ile monitör yollayın.
3) Kağıdın altına yada telefonda Doa raporu acil bekliyorum.
Ürün değişimi yada para iadesi için gerekli deyin.
4) Söz konusu rapor gelince bunu satıcıya ulaştırın.
Tamam ürünü gönderin diyecek.
ister aynısı,ister o fiyat dengi satıcıdan başka monitör,ister para iadesi alın.

Öncelikle ASUS'la muhatap olun, teknik servisten ürünün arızalı olduğuna dair belgeyi alın, o belge ile Trendyol ile iletişime geçin o zaman değişim ya da siz isterseniz para iadesi yapılır, düşük bir ihtimal olarak yapmazlarsa tüketici mahkemesine başvurun.

Edit: Monitörünüzü tamir ettirmeyin, sıfır ya da para iadesi yoluna başvurun.
Amazondan alınca böyle olmuyordur. Türk pazaryerlerine acıyorum.

Bende geçen ay N11 üzerinden farklı bir satıcıdan aldım. (Nethouse) Ölü piksel çıktı iade veya değişim hiçbir şey kabul etmedi, serviste 1 ölü piksele rapor yazmıyormuş. Direk THH'ye verdim 1 ay oldu sonuç bekliyorum. Bir daha Amazon dışında bir yerden asla alışveriş yapmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı