Çözüldü Trendyol M.2 SSD siparişinde dolandırıldım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ValderZ

Centipat
Daha fazla  
M.2 SSD sipariş ettim. Böyle bir ürün geldi, resmen dolandırıldım ama şu an para Trendyol'da yani satıcıya geçmedi. Paketi elime aldığımda şeklinden zaten huy kaptım çünkü alacağım şey yuvarlak değil. Video aldım paketi açarken ama bir yere sabitlediğim için tam açılırken gözükmüyor elimde olduğu için. Neyse Trendyol'da böyle bir durum yaşayan, iade talep eden falan var mı? Süreç nasıl işliyor benim yanımda dururlar mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20220202_142707.jpg
    IMG_20220202_142707.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 1.073
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bas harfleri
İ.E.i
Bursa
Ozur acmaniz icin talebimiz yok, onemli olan boyle bir davranis sergilememekti, Sagduyulu sekilde konuya yaklasmakti ve iadenizi kabul edecegiz. Kimseye zorla urun satisi yapmiyoruz. Gerekli yasal haklarinizi arayabilirsiniz cunku biz arayacagiz. Konunun yasal sureciyle alakali da tum arkadaslari buradan bilgilendirecegiz.
E-fatura diye bir şey var. Haberin var mı? Kimse sana fatura göndermek zorunda değil.

E-fatura gelmedi. Söylediklerimin hâlâ arkasındayım bu ürünü kutusuz peçete ile satıp yolluyorsalar satarken bunları belirtecekler. Plastiğin içine bakmadım ama ana peçeteden başka bir şey gözükmüyordu ve peçete incecikti olmadığına eminim.

Diski ben yolladim. Belli ki bu tarz yerlerde ticaret yapmayi bilmeyen birisiniz.
  1. Bizim saticilar olarak sizi dolandirma ihtimalimiz yok cunku paraniz 15 gun kosulsuz iade surecinde boyunca havuzda bekler ve 15 gunluk sürede iade olmazsa para hesaba gecer.
  2. Kimse boylesine devasa bir organizasyonda sizin 500 TL'nizin pesine dusmez, dolandiracaksa buyuk dolandirir. Sahsen ben dolandirsam oyle yaparim. Mesela 50 binlik bir urunu 45 bin yazarim onu dolandiririm sonucta suc ayni.
  3. Ürün koruma kutusunun icine peceteye sarili sekilde yolladik, ambalaji zarar gordugu icin sert yuvarlak bir ruloya koruma kutusuna koyduk. Aldığınız SSD disk 2.5 inc değil M.2 SATA.
  4. Gelen pakette telefon numaramiz var, bizimle iletisime gecseydiniz bu kadar yaygaraya gerek olmazdi ve size aciklama yapardik, yardimci olurduk ama siz propagandayi sectiniz ve bizi karalama kampanyasi baslattiniz. Ticaretimize zarar vermeye calistiniz, itibarsizlastirmaya calistiniz.
  5. Orduda ticaret yapilamaz mi? Ordu, Türkiye disinda bir yer mi?
  6. Yorumlardan bazilari Vestel'e lenovi yazmis falan demis, urunu ve ozelliklerini sisteme biz değil Trendyol giriyor. Biz satici olarak sadece altina fiyat aciyoruz ve sisteme fiyat giriyoruz.
  7. Yaptiginiz bir suctur ve suc islediniz. Buradaki yazismalarin ekran goruntulerini aldim ve hakkinizda sirket avukatımiz araciligi ile yasal islem baslatip dava acacagiz.
Numaram 555 585 76 18.

Bu konuyu nasıl buldunuz?

İstediğiniz davayı açabilirsiniz. Resimdeki gösterilen sarı kutu var mıydı içerisinde? Garanti belgesi var mıydı? Fatura, fiş vb. var mıydı?

Eğer ürün orijinal ambalajında değilse siz direk iade edin zaten. Ama genel olarak böyle konular açılmadan önce satıcıya ulaşılır çözüm istenir ve çözüme ulaşmazsa "dolandırıldım" gibi konular açılır. Siz satıcı ile iletişimi tamamlamadan buraya konu açmışsınız hem de satıcının ismini ifşaladınız. Bilemiyorum mesela şimdi benim satıcı iyi bile olsa artık bu satıcıdan alışveriş yapmam. Dolandırılma konusunda endişelenmekte haklısınız ama siz gerekli adımları atmadan buraya ifşa etmişsiniz. Eğer satıcıya ulaşmadan direkt bunu yaptıysanız bence siz hatalısınız kusura bakmayın. Satıcıya ulaşırdınız ve satıcı sizin sorununuza çözmezdi o zaman buraya gelir bu isimli satıcıdan uzak durun diye konu açardınız.

Diski ben yolladim. Belli ki bu tarz yerlerde ticaret yapmayi bilmeyen birisiniz.
  1. Bizim saticilar olarak sizi dolandirma ihtimalimiz yok cunku paraniz 15 gun kosulsuz iade surecinde boyunca havuzda bekler ve 15 gunluk sürede iade olmazsa para hesaba gecer.
  2. Kimse boylesine devasa bir organizasyonda sizin 500 TL'nizin pesine dusmez, dolandiracaksa buyuk dolandirir. Sahsen ben dolandirsam oyle yaparim. Mesela 50 binlik bir urunu 45 bin yazarim onu dolandiririm sonucta suc ayni.
  3. Ürün koruma kutusunun icine peceteye sarili sekilde yolladik, ambalaji zarar gordugu icin sert yuvarlak bir ruloya koruma kutusuna koyduk. Aldığınız SSD disk 2.5 inc değil M.2 SATA.
  4. Gelen pakette telefon numaramiz var, bizimle iletisime gecseydiniz bu kadar yaygaraya gerek olmazdi ve size aciklama yapardik, yardimci olurduk ama siz propagandayi sectiniz ve bizi karalama kampanyasi baslattiniz. Ticaretimize zarar vermeye calistiniz, itibarsizlastirmaya calistiniz.
  5. Orduda ticaret yapilamaz mi? Ordu, Türkiye disinda bir yer mi?
  6. Yorumlardan bazilari Vestel'e lenovi yazmis falan demis, urunu ve ozelliklerini sisteme biz değil Trendyol giriyor. Biz satici olarak sadece altina fiyat aciyoruz ve sisteme fiyat giriyoruz.
  7. Yaptiginiz bir suctur ve suc islediniz. Buradaki yazismalarin ekran goruntulerini aldim ve hakkinizda sirket avukatımiz araciligi ile yasal islem baslatip dava acacagiz.
Numaram 555 585 76 18.
Çok komiksiniz, iyi güldürdünüz beni. Arkadaşımız burada mağdur olduğunu düşünüp endişeyle konu açmış. Siz gelmişsiniz bizi karalama kampanyası yapıyorsunuz diyorsunuz, ciddi misiniz ya 😂 Nasıl bir karalama yapmış acaba arkadaş. Siz burada alıcının mağduriyetini gidereceğinize yaptığınız hatayı suçlamada bulunarak örtmeye çalışıyorsunuz. Ayrıca ürünü sıfır olarak bile satmıyorsunuz belli ki. Koyduğunuz saçma kutuya bakarsak. Çok haklı bir mağduriyet olmuş ve bunun Technopat'ta konu olarak açılması da tam yerinde olmuş. Burada karalanması gereken kişi gerçekten sizmişsiniz onu anladım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hâlâ daha inanmak istemeyenler görüyorum :D İnternetten 650 TL'ye bir ürün alıyorsunuz ve yuvarlak plastik bir kutu ve içerisinde peçete geliyor. Siz ne yapardınız? Kutuya hiç dokunmadan gittim iade verdim benim içim gayet ferah ve Trendyol yetkilileri ile konuştum gereken bütün desteği verecekler. 1.si satan arkadaş ürün satış resmine alttaki resim koymuş böyle bir şey çıkmadı. 2.si madem böyle yarım satış yapacaklar o zaman bunu belirtmek zorundalar. 3.su koyduğunu iddia ediyor ama ben koymadığından eminim zira plastiğin içi daracık ve M.2 SSD o daracık yere sığmaz.

Dosya Ekleri

• images - 2022-02-02T205028.011.jpeg
    images - 2022-02-02T205028.011.jpeg
    13,6 KB · Görüntüleme: 96
Daha gerekli adımları izlemeden, satıcıyla iletişime geçmeden, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeden, işin aslını sorgulamadan, gördüğünüzle, aklınıza ilk gelen yolla konu açıp yaygarayı koparmanız etik değil. Markanın itibarı zedeleniyor, işin altında siz varsınız. Yani hadi diyelim dolandırıcı, gördüğün her mağaza Trendyol'un altında iş yapıyor, pazardan teknolojik ürün almıyorsun. Kaldı ki kimse seni bu kadar az para için tokatlamaz, bu riski almaz. Tamamen boş bir konu...

Satıcının yaptığı açıklama biraz talihsiz olmuş ama satıcıya hak veriyorum burada kim bilir kaç bin kişi görüyor bu konuyu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı