Trendyol markaları Trendyol'dan satışa kaldırılıyor

emirhannk

Hectopat
Makaleler
4
Bu kanun hakkında pek bilgim olmasa da, muhtemelen kendi sitesinde kendi satıcılarına rakip olduğundan dolayı böyle bir karar alınıyor sanırım.
Not: Bu markalar kapanmıyor, farklı bir uygulamadan satılmaya başlayacak.

IMG_1714.jpeg

Son düzenleme:
Tam olarak öyle. Kendi ürünlerinden komisyon almadıkları için rakip kıyafet satıcılarından daha ucuza satabiliyorlar bu yüzden farklı bir sitede satış yapmalarına karar verildi.
Gerekçe karar aslında "E-ticaret firmaları kendi markalarına ait ürünleri kendi sitesinde satamayacak. Dolayısıyla Mila ürünleri de başka bir siteye aktarıldı.

Yani Trendyol'un sattığı SteelSeries Prime gibi ürünlerde mi orada olacak?
Hayır. Daha doğrusu önceki yorumum benim şahsi yorumumdu. Gerekçe karar aslında "E-ticaret firmaları kendi markalarına ait ürünleri kendi sitesinde satamayacak. Önceki yorumumu da düzenliyorum. Steelseries vb. ürünler markaları olmadığı için onlarda bir sıkıntı yok.

Bu kanun hakkında pek bilgim olmasa da, muhtemelen kendi sitesinde kendi satıcılarına rakip olduğundan dolayı böyle bir karar alınıyor sanırım.

Eki Görüntüle 2059952

6563 sayılı kanun rekabetle ilgili değil.
6563 sayılı kanun elektronik ortamda faaliyet gösteren firmaların düzenini ve ekonomisini kapsıyor.
Trendyolmilla rakamsal olarak büyüdüğü için trendyol.com'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Tam olarak öyle. Kendi ürünlerinden komisyon almadıkları için rakip kıyafet satıcılarından daha ucuza satabiliyorlar bu yüzden farklı bir sitede satış yapmalarına karar verildi.

Hocam ne alakası var?
Farklı bir site üzerinden satsa yine rakip olmuyor mu?
Konunun rekabetle bir ilgisi yok. Konu her türlü finans konusu.

Sizin gibi rekabetle ilgisi olduğunu söyleyenlerin bir türlü kaynağına erişemedim.
Trendyol Muhasebe biriminde çok yakın arkadaşım çalışıyor. Ona sordum o bile rekabetle ilgisi olmadığını söyledi. Konunun rekabetle bir ilgisi yok.

Geç bile kalınmış bir karar. Biz tekstilciyiz eşofman satıyorduk ve biz üretmemize rağmen 200 TL'ye koyuyorsak örneğin Trendyol markası olan ürün 120 TL bu da bayağı bize zarar veriyordu ve Hepsiburada'da çok satılıyordu böyle bir rakip olmadğı için.

6563 sayılı kanun rekabetle ilgili değil.
6563 sayılı kanun elektronik ortamda faaliyet gösteren firmaların düzenini ve ekonomisini kapsıyor.
Trendyolmilla rakamsal olarak büyüdüğü için trendyol.com'dan ayrılmak zorunda kaldı.

Hocam ne alakası var?
Farklı bir site üzerinden satsa yine rakip olmuyor mu?
Konunun rekabetle bir ilgisi yok. Konu her türlü finans konusu.

Sizin gibi rekabetle ilgisi olduğunu söyleyenlerin bir türlü kaynağına erişemedim.
Trendyol muhasebe biriminde çok yakın arkadaşım çalışıyor. Ona sordum o bile rekabetle ilgisi olmadığını söyledi. Konunun rekabetle bir ilgisi yok.

Sizin söylediğinizin kaynağı nedir? Arkadaşınız mı?

Sadece kılık kıyafeti mi yoksa teknolojik ürünleri de kapsıyor mu bu kanun?

Kendi ürettiği ürünler diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı