Trendyol Sahtekarlığı

Elmacık bilgisayar Bilişim ve Reklamcılık- Adana. Buyurun arkadaşlar satıcının ismi. Benim birilerini koruma ya da gizleme durumum yok. Ben aracı üzerinden aldığım bir ürünün iadesini yine aracı üzerinden yaparım. Eğer yapmayacaksam aracı üzerinden alışveriş yapmamın zaten bir anlamı yok. Bana ürünü 25 Mayıs günü inceledik, kullanıcı hatası var diyen de Trendyol, 27 Haziran günü bize ulaştı, henüz incelenmedi diyen de Trendyol.

15 gün içerisinde iade yok mu Trendyol'da? 15 gün içerisinde yapılan iadeyi hele ki bozuk bir ürünün iadesi yapılmıyorsa biraz Trendyol sorunu gibi geliyor bana. Tamam ürünü gönderen başka bir satıcı ama iadeyi alıp satıcıya iletmesi gereken (Her ürünün açıklamasında yazdığı için söylüyorum.) bence Trendyol.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Arkadaşlar benden farklı düşüyor ama ben süreci olması gerektiği gibi yürüttüm. Burada ki asıl sıkıntı iadeyi kabul etmemeleri de değil zaten. Kendilerine ulaşmamış iademi incelediklerini söyleyip, suçu bana atıp iadeyi reddetmeleri.

Çeşitli sitelerden çok fazla alışverişim olduğu için sana ne olduğunu anlatıyım.

Tüm sistemi bu Elmacık Bilgisayar üzerinden mi aldın bilmiyorum fakat arızalı ürüne gelirsek, bu ürün sana geldi arızalı olduğunu farkettin Trendyol'a yazdın, Trendyol satıcıya ulaştı veya ulaşmadan iade prosedürünü sana gönderdi sen de satıcıya geri gönderdin. Trendyol burada yalnızca kargoyu takip edebilir ve seninle satıcının söylediklerini dinler.

Ürün geri gidince Elmacık Bilgisayar "inceledik ürünü kullanıcı bozmuş" dedi, Trendyol sana bunu iletti. Sen ürünü aldıktan sonra 15 gün doldu mu bozuk diyene kadar? Eğer 15 gün dolmadıysa ne olursa olsun iade hakkın var Trendyol burada yardımcı olmalıydı, bu açıdan kabahati var evet. Ama elindeki belgelerle Tüketici Hakları Mahkemesi'ne çok rahat başvuruda bulunabilirsin.

Amazon.com.tr mesela böyle durumlarda alıcıdan yana taraf oluyor ve satıcı yanaşmasa dahi para iadeni yapıyor genelde. Trendyol vb. bunları yapmıyor bu genel eksiklik. 15 günlük süreden eminsen eğer Trendyol ve Elmacık Bilgisayar eşit suçlu.

Trendyol ve satıcıyla iletişimi kesme derim. Sonuç değişmiyorsa da THH'ne başvurmaktan başka seçenek kalmıyor.

Şu 2 şikayet konu sahibinin sipariş verdiği günlerden itibaren açılmış. Belli ki bu firma gönderdiği ürünler bozuk çıkınca suçu alıcıya atıp kaçıyor.

Evet bu firmanın sorunlu bir firma olduğu aşikar fakat dediğim gibi sorunu düzeltmesi gereken ve beni yanlış bilgilendiren taraf Trendyol.

Satıcının adını Google'da arattığım an en tepede 3.1 puan almış bir mağaza çıkıyor. Böyle yerlerden ne cesaret ile alışveriş yapıyorsunuz anlamış değilim, acaba bende mi bir sorun var.

Bu satıcı Trendyol'da değil de çok güvendiğim Hepsiburada'da bile satış yapsa ben tercih etmezdim. Mağdur olunacağı çok açık. Aracı firma sizin mağduriyetinizi giderse bile kaybedilen vaktinize ve bozulan sinirinize yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…