Triceps ve bicepslerim büyümüyor

Berk Chelik

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık 6 aydır fitness ile ilgileniyorum ve çektiğim en büyük sıkıntı kol kısmı. Bacak harika gelişti omuz güzel sırt güzel ama ne kadar sert idman yaparsam yapayım kollarım büyümüyor. Boy 1.86 kilom 78 ve kollarım 36 santimde kaldı. Neler önerebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kollar hızlı büyümez, 6 ay gerçekten kısa bir zaman. Ağırlıklarınızı arttırarak düzenli bir şekilde devam edin büyüyecekler elbet. Triceps için vücut ağırlığı ile antreman yapmanızı öneririm. Özellikle şınav hayvan gibi şekil aldırıyor.

Anladım teşekkürler, biraz da genetikten kaynaklı sanırım. Bacaklarım olması gerekenden daha kalın aldığım kilolar çoğunlukla omuz ve bacak kısmına gidiyor. Bacak çalışmaya ara vermem gerekli mi sizce?

Hocam evet o kiloların bacaklara vs gitmesi genetik bende de aynı şekilde. Bence bırakmayın çalışın bacak biraz da ne olmak istediğinize bağlı. Ben çalışırsam hayvan gibi bacağım olacak diye çalışmıyorum.

Berk sana degisik bir şey söyleyeyim.
Birkac sene once benim de kollarim gelismiyordu sporu biraktim yeniden başladım bende 5 aydir gidiyorum kollarimdan memnunum artik iyi gelisiyor.

Ne yaptığımi yazayim belki faydasi olur.

Eskiden sanirsam split yapiyordum.
Şu anda fullbody yapiyorum. Haftanin 3 gunu kolum calismis oluyor.

1 tane biceps.
1 tane triceps.

Hareket yapiyorum. Zaten itis ve cekis yapinca biceps triceps gene calisiyor. Diger binsuru harekette.

Bence isin esprisi 1 gun calisip 1 gun dinlendirip haftada 3 defa calismamdan oluyor ve yemek olarak da ne kadar dikkat etsemde gene hayvansi sekilde besleniyorum ve hayvan gibi de uyumaya calisiyorum hocam.

Aksam genelde 10 30 yatip 8 30 kalkiyorum ctesi pazar dahil tas catlasa 23 de yatarim hani.

Bir de soyle bir taktik buldum bir hocadan duydum unlu bir bodyci yapio diye hosuma da gitti. Misal diyelim spor yaptim o gun ne zaman firsat bulursam birkaç saat uyuyorum sadece uyku saatinde degil.

Son olarak aşırı yorgun olurdam BCAA aliyorum ertesi gun zinde uyaniyorum agrisiz vucudumu dinliyorum.

Şuan push-pull-legs yapıyorum definasyondan yeni çıkmış olmama rağmen kolum 39 buçuk olmuş. Definasyon sonunda 78 e kadar inmiştim şuan 82 kiloyum clean bulk yapıyorum, 42-43 cm görmeyi hedefliyorum. Şahsen fullbody hiç sevmiyorum asıl önemli bölgeleri büyütemiyorum öyle. Şuan haftada 2 kez kol çalışmış oluyorum eğer ölçülerde pek değişiklik olmazsa 3 e çıkarırım dediğin gibi. Konuyu açalı 1 yılı geçmiş o zamanda 78 kiloydum ama formum cidden berbattı kilonun değil de kas kütlesinin önemini bir kez daha anlamış oldum

Çift bölge veya PPL yaparken kol için 3 hareket yeterlimi ? Bide dips yapamıyom mecbur sehpada uzanarak yapıyorum
Sırt- önkol çalışırken önkola güç çok az kalıyor ağır giremiyorum max 7.5-10kg normalde sabah kalksam 12.5 kg ile çalışırım ama işte

Dediğiniz gibi clean bulka girdim sistemi oturttum karboya abanıyom 3200-3300 kalori ile baktım kilo alamıyorum 3500-3600 bandına çıkacam bendr metabolizmam hızlımı bilmiyorum kilo aldım ama kreatindenmi yoksa su mu tuttum bilmiyorum 2.5kg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…