Mhmtgibibisi
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Elektrik Elektronik Mühendisi
- RAM
- 2x8 Gb G.Skill Trident Z F4-4000C18D-16GTZRB
- Ekran kartı
- GTX 1080 Ti
- Anakart
- B550 E
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600X 4.6 GHz 1,215 V
Öncelikle merhabalar. Konu başlığında belirttiğim RAM için O.C değerleri ile oynadım fakat PC açılmayınca, "sen şu işi ehil kişilere sor" deyip konuyu açtım
daha öncesinde Ryzen 5 5600X için O.C konusu açıp RAM için de soru sormuş ve yeni konu açmam yönünde yorumlar almıştım. @390845 arkadaşımın tavsiyesi üzerinebilir kişi olarak @BerkayZ87 Bey'e konuyu sunar yorum ve tavsiyeleri beklerim 
İstediğim durum şu şekilde, 4000 MHz değerini sabit tutup 18CL olan değeri 16-17 CL değerlerine çekmek. Bu mümkün değil veya performans açısından MHz değeri daha düşük seçilmesi gerekiyorsa en az 3800MHz değeri olacak şekilde düzenleme yapmak istiyorum. RAM O.C olayı CPU O.C'den zor geldi yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.
Edit: Bu arada anakartın destek sitesinde bu RAM 1,2 slot olarak görünüyor. Bu 4 adet kullanamayacağım anlamına mı geliyor farklı bir durum mu aydınlatır mısınız?
İstediğim durum şu şekilde, 4000 MHz değerini sabit tutup 18CL olan değeri 16-17 CL değerlerine çekmek. Bu mümkün değil veya performans açısından MHz değeri daha düşük seçilmesi gerekiyorsa en az 3800MHz değeri olacak şekilde düzenleme yapmak istiyorum. RAM O.C olayı CPU O.C'den zor geldi yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.
Edit: Bu arada anakartın destek sitesinde bu RAM 1,2 slot olarak görünüyor. Bu 4 adet kullanamayacağım anlamına mı geliyor farklı bir durum mu aydınlatır mısınız?
Son düzenleyen: Moderatör: