Trigonometri anlayamıyorum

334155

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2020
Mesajlar
4.790
Makaleler
2
Çözümler
16
Yer
Sakarya
11. sınıfa gidiyorum. Birim çembere kadar olan kısımları dinledim, testini çözdüm ve sağlamca yerine oturttum. Fakat şu an birim çemberi asla anlayamıyorum. İfadeler aşırı karmaşık geliyor. Mantığını oturtsam, gerisi akar fakat "bu neden böyle?" sorusuna yanıt bulamıyorum kafamda.

Bana ne önerirsiniz?
 
Bir koordinat düzlemi çiz. X ve Y olsun. Sonra merkezden birer birim uzaktan noktalar alarak onları birleştir. Artık bir birim çemberin var. Şimdi sana verilen üçgenin(büyük ihtimal dik üçgen olacak) hipotenüs yani en uzun kenarını merkezden çemberin bir kenarına çizilen çizgiye oturt. Artık açılara göre trigonemetriyi halledebilirsin. 12. sınıfta yarım açılar falan girince dahada karışır, şimdiden öğrenmen iyi olur.
Her soru için mutlaka 30,60,45 gibi sabit açıları ara. Sana pi den açı çıkartma soruları getirdiklerinde ezberleme, sadece kafanda canlandır ve koordinat düzlemindeki yerini bul. (120,150 gibi açılarıda unutma. O açıları 180'e tamamlayan açı yine standart 30-60-45 açılardan birine denk gelecektir. Trigonometrinin sorularının çoğunda bu kural geçerli.)
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1:20
 
Sınıftakiler anlayıp çözüyor, o biraz beni yoruyor. Ben tüm insanlıktan 1-0 gerideyim matematik konusunda.
Peki çevrenizdeki insanlar matematik dehası olarak mı doğdu? Lise matematiğini yapabilen insanlar dahi mi? Hayır değil. Sadece çalışıyorlar. Lise matematiği yapabilmenin aşırı bir zeka gerektirdiğini açıkçası düşünmüyorum. Zeka açısından tek fark birisi konuyu 3 günde öğrenir birisi 1 haftada birisi 2 haftada. Fakat çalışan ve kafasına koymuş kişi eninde sonunda öğrenir, başarır.

Ancak şunu da belirtmeliyim ki, eğer matematikte başarılı olmak istiyorsanız aklınızdaki "1-0 gerideyim" mantalitesinden kurtulmanız lazım. Elinizden gelenin en iyisini yaparak çalışın, neyin nereden geldiğini kendiniz sorgulayarak öğrenin, kendinize güveninizi asla kaybetmeyin. Çözümün formülü bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı