1+cos ile genişletince (1-cos . 1+cos iki kare farkı) 1-cos²x geliyor, o da sin²x'e eşit gelir.Sorudaki 1/1-cosxden sonra alttaki satırda 1+cosx/sin2x kısmına nasıl geçildiğini çözemedim, konuyu yeni kavramaya çalışıyorum, gözden kaçırmış olabilirim, yardım eder misiniz?
Eki Görüntüle 2337949
Sorudaki 1/1-cosxden sonra alttaki satırda 1+cosx/sin2x kısmına nasıl geçildiğini çözemedim, konuyu yeni kavramaya çalışıyorum, gözden kaçırmış olabilirim, yardım eder misiniz?
Eki Görüntüle 2337949
Cot:cos/sin yapmış orası mı?
1+cos ile genişletince (1-cos . 1+cos iki kare farkı) 1-cos²x geliyor, o da sin²x'e eşit gelir.Sorudaki 1/1-cosxden sonra alttaki satırda 1+cosx/sin2x kısmına nasıl geçildiğini çözemedim, konuyu yeni kavramaya çalışıyorum, gözden kaçırmış olabilirim, yardım eder misiniz?
Eki Görüntüle 2337949
1+cos ile genişletince (1-cos. 1+cos iki kare farkı) 1-cos²x geliyor, o da sin²X'e eşit gelir.
1/1-cosx ifadesini 1-cosx'in eşleniği olan 1+cosx ile çarpmış. Bunun sonucunda da:
1+cosx/(1-cosx)(1+cosx)=1+cosx/sinx^2
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.