Trojan bulaşması sonucu hesapların çalınması

Mehmet0316

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, 24 Aralık gecesi Gmail'in üzerinden tanımadığım mail hesaplarına linkler atıldığını fark ettim. Başta ne olduğuna anlam veremedim ve biraz panikledim, kullandığım mailin şifresini değiştirmeye karar verdim fakat sabah Instagram'a girince benden habersiz yaklaşık 970 hesabın takip edildiğini gördüm (Normalde 20 civari kişiyi takip ediyordum).

O günün ilerleyen saatlerinde de Twitter hesabım üzerinden yine benden habersiz twitler paylaşılmaya başlandı. Maillerin atıldığı hesap, Instagram hesabım ve Twitter hesabım aynı Google hesabına bağlı olduğundan dolayı çalındığını düşünüp bütün bağlı olan hesaplarımı başka bir mail hesabına taşıdım. Ardından Kaspersky ile bilgisayarımı taradım ve trojan virüs isminde bir virüs buldu. Nereden veya ne zaman bulaştı hiçbir fikrim yok, daha önceden Windows Defender kullanıyordum ve virüse dair herhangi bir bildirim almadım.

Virüsü hemen sildim, Malwarebytes ile tarama yaptım ve sorunun çözüldüğünü düşündüm fakat yaklaşık iki saat önce Gmail üzerinden bir mail daha geldi. Amazon hesabınız üzerinden 90$'lık bir hediye çeki satın alındı şeklinde. Kullandığım Amazon hesabıma ise bütün sosyal medya hesaplarımı taşıdığım mail hesabım üzerinden giriş yapılıyor. Amazon sağ oldun sıra dışı bir olay olduğunu algılayıp hesabımı dondurdu. Mail hesabımın çalındığını düşündüğüm gün bütün sitelerden kayıtlı kart bilgilerimi silmiştim, dolayısıyla herhangi bir ücret ödemedim. Şu an bilgisayarıma format atıp kullandığım tüm mail hesaplarını bir başkasıyla değiştirmek dışında bir fikrim yok.

Rkill ile zararlıyı durdur, sonra yüklü anti-virüs ile tarama yap. Yoksa şunları uygula:

Tüm şifrelerini değiştir, 2AD aç hesaplarında. E-postalarını kontrol et.

Bak bilincli bir insansin bu yaptiklarin hepsi dogru yola cikiyor ama biraz dusun ne indirmis olabilirsin mesela arkadaslarindan biri.
İnanın bilmiyorum. Şüphelendiğim hiçbir indirme yok.

Rkill ile zararlıyı durdur, sonra yüklü anti-virüs ile tarama yap. Yoksa şunları uygula:

Tüm şifrelerini değiştir, 2AD aç hesaplarında. E-postalarını kontrol et.
Teşekkür ederim attığınız rehberi uygulamıştım daha önce. Şu an bilgisayarım temiz gözüküyor sıkıntı hesaplarımda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı